De oorzaken van een stoffig huis

Je hebt net de stofzuiger door het huis gehaald en twee dagen later ligt er overal al weer stof! Dat is natuurlijk erg vervelend, want je wilt dat je huis er zo mooi mogelijk bij ligt. Hoe kan het dat je huis zo stoffig is en waar komt al die stof vandaan?

Wat is stof?
Stof in je huis onstaat uit kleine vuildeeltjes. Deze deeltjes zijn vooral afkomstig van je kleding en je huid. Je ziet stof pas als er een hele hoop van deze deeltjes zich ophopen. Daarnaast kan stof ook voorkomen als je huisdieren hebt die verharen, voedselafval, als je in een nieuwbouwwijk woont en het stof allemaal opdwarrelt en dode insecten.

Waar ontstaat stof?
Stof ontstaat overal in huis, maar komt terug op vaste plekken. Bijvoorbeeld onder bank, op je bureau of in de vensterbank. Deze spots zijn makkelijk te bestrijden met een kruimeldief. Dit houdt natuurlijk niet in dat er in de rest van het huis nooit stof ontstaat. Ook deze plekken moeten schoongemaakt worden en in dat geval gebruik je een stofzuiger. Nog op zoek naar een goede stofzuiger? Probeer dan eens Stofzuiger Voordeel, voor stofzuigers voor een mooi prijsje.

Tips om stof weg te jagen
Stof in je huis, hartstikke vervelend. Maar er zijn genoeg manieren om stof tegen te gaan zodat het net iets langer wegblijft. Hou bijvoorbeeld altijd een kruimeldief paraat zodat je rond die stofspots kan zuigen als het daar net even te gek wordt. Daarnaast is het handig om de ramen open te zetten als je aan het stofzuigen bent. Zo ventileer je je huis en zal de stof niet weer zo snel op je vloer verschijnen. Vergeet ook niet om de stofzuiger te pakken als je de kasten hebt afgestoft, anders zit je alsnog in het stof.

Tips om stof te voorkomen
Je wilt liever iets voorkomen dan er later mee te maken krijgen. Daarom zijn er ook een heleboel tips om stof in je huis te voorkomen, zodat je zo min mogelijk hoeft te stofzuigen. Leg bijvoorbeeld een mat neer bij de voor- en achterdeur zodat iedereen in huis zo min mogelijk stof mee naar binnen neemt. Hou de ruimtes onder de banken en bedden vrij zodat daar zo min mogelijk stof gaat plakken. Ook kun je andere rommel beter opruimen, dan heb je minder kans op stofdotten.