Origineel en Handmade voor de kinderkamer: Draadmodellen

We kwamen een leuke beeldend kunstenaar (Maaikemaakt.nl) tegen die wel iets heel origineels maakt voor de kinderkamer: Draadmodellen.

Maaike maakt draadmodellen: tekeningen gebogen uit gekleurd metaaldraad. Ze maakt van elke afbeelding of naam een uniek kunstwerk voor aan de muur of voor het raam. Kies uit een van de vaste ontwerpen, een variatie of laat er een maken met een geheel eigen karakter. De namen, favoriete dier of superheld, motief uit het behang of kaartje… de mogelijkheden zijn eindeloos.

draad-kinderkamer-fakir 20140701-151829-55109403

Tekenen met metaaldraad
Tekeningen gebogen uit metaaldraad, dat is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet met zo min mogelijk draad precies die lijnen weergeven die ertoe doen. Niets meer en niets minder. Dat is een zeer secuur, arbeidsintensief werk. Het resultaat is eigenlijk altijd bijzonder en zeker origineel. Hieronder een filmpje over hoe zij dit doet:

Over Maaike
Maaike is beeldend kunstenaar en is gespecialiseerd in het maken van portretten in 3D (in klei, brons, gips, e.d.). Maaike heeft jaren als specialist gewerkt in het maken van reliëfs voor munten en penningen, ze kan als geen ander de kenmerkende lijnen van een gezicht ‘raken’.

Portretten uit metaaldraad
Sinds enige jaren maakt Maaike maakt ook portretten uit metaaldraad. De meeste portretten zijn uit één stuk draad gebogen, waardoor het vakmanschap en de expressie extra sterk naar voren komen. Sommige portretten hebben een heel persoonlijke omlijsting gekregen. Een fietsertje bij een wielrenner, de eerste noten van favoriete muziek, een lievelingsknuffel, een tatoeage. Alle portretten zijn letterlijk ‘one-of-a-kind’. En wie het draadportret uitlicht met een spotje, krijgt er een fraai schaduwspel bij.

portret-draad-jvz-studie draad-portret-BJ-e1418846053233

Voor meer voorbeelden van portretten kun je kijken op: www.maaikemaakt.nl/portretten/draad.

Win een uniek draadmodel twv € 85
Wat moet je doen? Houd onze Facebookpagina in de gaten want medio Juli 2015 zal je kunnen deelnemen aan de winactie.
Deel de post op onze Facebookpagina, tag jouw vrienden en zowel jij als jouw vrienden maken kans op een uniek, handgemaakte draadmodel naar keuze t.w.v. € 85,-!
De winnaar krijgt eind augustus 2015 bericht.

1 gedachte over “Origineel en Handmade voor de kinderkamer: Draadmodellen”

  1. Wow – dat ziet er super uit! Gaaf. Lijkt zo makkelijk maar volgens mij is het best moeilijk.

Reacties zijn gesloten.