Een persoonlijke decoratie aan de muur

Ben jij op zoek naar een leuke manier om een persoonlijke touch in jouw interieur aan te brengen? Kies dan voor een eigen foto als decoratie aan de muur. De foto fleurt niet alleen jouw interieur op, maar laat jou ook iedere keer weer herinneren aan dat leuke moment waarop die foto werd genomen. Belangrijk bij het kiezen van de perfecte muurdecoratie is dat de decoratie goed bij jouw interieur past. Er zijn een aantal mogelijkheden om een unieke en perfecte versiering te creëren.

Welk materiaal past bij jouw interieurstijl?

Eén van de belangrijkste stappen in het ontwerpen van een muurversiering is het kiezen van het materiaal waar jij jouw foto op af wilt laten drukken. Er zijn vele materialen waar jij de foto op kunt laten printen, en al deze materialen hebben een andere uitstraling. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een foto op het klassieke canvas. Een voordeel van canvas is dat het in iedere interieurstijl past. Je kunt echter ook kiezen voor een foto op het stoere hout, het luxe plexiglas of op het industriële aluminium. Een ander trendy decoratie is het behang met eigen foto, waarmee je de hele muur kunt bedekken. Kijk bij het bepalen van de perfecte decoratie dus goed naar jouw interieurstijl.

De bewerkingsmogelijkheden

Een leuke manier om jouw foto nog unieker te maken, is door de foto te bewerken. Er zijn verschillende manier om jouw foto te bewerken. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van een kleurenfilter, zoals sepia of zwart-wit. Met het sepia filter geef je jouw foto een vintage look, terwijl een zwart-wit foto tijdloos is en bij ieder interieur past. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een kleuraccent in jouw foto. Dit houdt in dat de foto wordt omgezet naar een zwart-wit foto, maar één specifieke kleur nog wel wordt geprint. Hiermee maak je van jouw decoratie een echte eyecatcher.

Kun je niet één foto kiezen, omdat je meerdere mooie foto’s hebt? Geen probleem. Ontwerp dan een collage met een aantal mooie foto’s. Door te kiezen voor een collage haal je een nog persoonlijkere decoratie in huis.

De juiste kleuren

Als jij op zoek bent naar een muurdecoratie die perfect met jouw interieur matcht, is het erg belangrijk dat je kijkt naar de kleuren van de foto en de kamer. Wil je met de decoratie meer kleur in de kamer brengen, of ben je juist op zoek naar een rustige foto voor aan een kleurrijke muur? Daarnaast creëren kleuren ook sfeer in jouw kamer. Zo zorgen foto’s met veel rode of gele kleuren voor een warme sfeer, terwijl paarse en groene kleuren juiste voor een koele sfeer zorgen.

Weet jij al met welke foto je dé perfecte muurdecoratie kunt creëren?