Relaxen in je tuin op hete zomerdagen – 5 tips

Tip 1: de klassieke parasol

Om maar met een open deur te beginnen: een parasol is natuurlijk dé klassieker om schaduw op hete dagen te creëren. Al is het allang niet meer zo dat je dan zo een suffe parasol in je tuin moet zetten. Zo heb je ze tegenwoordig in allerlei uitvoeringen, van simpel en klassiek tot strak en design. En zowel met de standaard voet als in zweefparasol versie. Simpel, maar oh zo doeltreffend.

Tip 2: schaduw creëren met een tuindoek

Heb je bomen, palen of speeltoestellen staan? Kijk dan eens voor de mogelijkheden van een tuindoek. Door deze tussen een aantal objecten te spannen, creëer je eenvoudig wat extra schaduw. En ook leuk: qua uitvoering kun je er alle kanten mee op. Dus of je nu wat extra kleur aan je tuin wil geven of toch liever gaat voor een strakke uitstraling met een matte kleur, de keuze is helemaal aan jou.

Tip 3: afkoelen in je eigen privé zwembad

Heerlijk chillen in je eigen zwembad. Klinkt heerlijk toch? Maar ook duur. We snappen je helemaal, maar niets is minder waar! Zo heb je voor een paar tientjes al een eigen privé zwembad in je tuin staan. En dan hebben we het niet over zo een halfgaar plastic opblaasbadje. Ideaal om even lekker af te koelen of gewoon lekker rond te drijven. Let wel even op dat water reflecteert en je dus extra snel verbrandt. Zorg hier dus ook voor extra schaduw en creëer je eigen mini paradijs voor die hete zomerdagen.

Tip 4: een (cool) feestje met een partytent

Een andere eenvoudige manier om schaduw te creëren, is door een partytent neer te zetten. Hierdoor heb je altijd een koele(re) plek in je tuin waar je lekker kunt relaxen op je luxe loungeset. Een extra voordeel hierbij is dat je ook onderdak hebt als het weer je opeens trakteert op een stevige nazomerbui. Ideaal voor tijdens feestjes en barbecues zodat de boel niet in het water valt.

Tip 5: schaduw in je tuin voor de kids

Voor kinderen is het extra belangrijk dat ze beschermd worden tegen de zon. Een leuke manier om te zorgen dat de kids ook van die extra schaduw gebruik maken, is door het speels aan te pakken. Maak bijvoorbeeld een wigwam in de tuin met wat doeken, leg een tuinkleed met speelgoed neer of zet een zwembadje of mobiele zandbak onder bijvoorbeeld de parasol, tuindoek of partytent. Zo spelen de kleintjes ook tijdens een hittegolf verantwoord buiten en kijk jij op een afstandje relaxt toe vanuit je comfortabele tuinstoel met een verfrissend drankje (of wijntje/ biertje natuurlijk).

Dé specialist voor genieten in eigen tuin

Tot zover deze tips voor relaxen en afkoelen op hete zomerdagen. Direct aan de slag om jouw eigen relaxplek te creëren? Kijk dan op Tuinmeubelland.nl voor een zeer uitgebreid assortiment aan tuinmeubelen, parasols, partytenten, zwembaden en nog veel meer. Alles om deze zomer nog nét even extra van jouw tuin te genieten!