Review: Een foto op hout van Fotofabriek

Zoals jullie weten spotten wij regelmatig de leukste adresjes. Zo nu en dan worden wij zelf echter ook benaderd door leuke shops. Deze keer werden wij gevraagd een review te geven. Onze eerlijke en ongezouten mening over een foto op hout van Fotofabriek. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen.

Fotofabriek
Allereerst onze mening over de website zelf. We kunnen deze in twee woorden samenvatten: overzichtelijk en eenvoudig. Je kunt direct zien welke producten ze allemaal aanbieden. Zo kun je naast een foto op hout bijvoorbeeld ook bij de Fotofabriek terecht voor een foto op canvas, een placemat of een fotoboek. Eigenlijk vrijwel alles wat je met een foto kunt doen.
fotofabriek

Bestelproces
Om de gehele ervaring te krijgen van het bestellen bij Fotofabriek, hebben we dan ook zelf het bestelproces doorlopen. Je kiest heel eenvoudig het gewenste product. Vervolgens kies je voor de online versie of een download van de software. In het geval van een foto op hout adviseert Fotofabriek zelf al de online versie, dus deze hebben we dan ook gebruikt. Je begint met het kiezen van het formaat. Dan kies je tussen Berkenplek of Vurenhout. Er staat duidelijk omschreven wat het verschil is. Wij kozen voor één complete houtenplaat van Berkenplex. Tjsa en dan kan de kind een was doen. Je ziet meteen hoe het resultaat gaat worden dus kun je het helemaal naar wens invullen. Je kunt zelfs nog tekst of clipart toevoegen. Ten slotte kozen wij ook voor een whitewash. Je foto op hout is dan voorzien van een witte achterlaag waardoor er een lichter resultaat behaalt wordt.

bestelproces

Onze mening
Na een snelle levering kunnen we onze mening geven over het daadwerkelijke resultaat. Eerlijk is eerlijk het resultaat is prachtig! De foto is loepzuiver en er zijn nauwelijks noesten zichtbaar. De houten plaat waarop het gedrukt is, is niet enorm dik (9 mm) maar dat hoeft ook helemaal niet want dat trekt juist de aandacht weg van de afbeelding. Kleine kanttekening die we dan toch kunnen geven is dat je er bij een zwart-wit foto wel rekening mee moet houden dat hij een soort Sepia look krijgt op hout. Misschien heel logisch maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden. Kortom, eigenlijk zijn we dus super tevreden over ons resultaat en kunnen we Fotofabriek zeker aanbevelen wanneer je een foto op hout wilt.

foto op hout

Fotocredits: Fotofabriek