Richt je woning in met reisgidsen, souvenirs en wereldkaarten!

Wanneer je bezig bent met je woon inrichting zul je merken dat je ook heel wat souvenirs of andere aankopen hebt van vakanties of  verre reizen. Denk aan reisgidsen, mooie beelden, sieraden, sjawls of schilderijen. Dit soort dingen kun je vaak een leuk plekje geven in je interieur. Wij geven vandaag een aantal woon tips die het reizigersgevoel helemaal in je los laten komen!

Het ultieme reisgevoel wordt toch wel gecreëerd als je ergens een wereldkaart op hangt. Kies voor een originele wereldkaart waarbij je alle continenten ziet en waarbij de zee een blauwe kleur heeft. Of kies voor een traditionele kaart waarbij slechts wordt ingezoomd op een bepaald land of continent. Een andere leuke aanrader zijn de scratch maps van Luckies. Bij deze kaarten kun je namelijk weg krassen waar je bent geweest in de wereld en zo creëer je op een unieke manier je eigen persoonlijke reiskaart! Natuurlijk doet de wereldbol het ook altijd goed, je hebt er zelfs een aantal die licht geven.

Wanneer je leuke beeldjes en schilderijen hebt meegenomen van je vakantie is het aan te raden om in je woon- of slaapkamer een plank op te hangen. Daar kun je namelijk alles leuk op plaatsen. Het is immers ook zonde om alles in een doos of kastje weg te stoppen. Bovendien kun je tussen dit alles ook al je reisgidsen kwijt en zo kun je altijd blijven genieten van herinneringen aan die ene leuke reis of vakantie.

Met reisfoto’s kun je overigens ook een echt reisgevoel in je huis creëren. Print er een aantal uit, maak er een mooie collage van en stop deze in een grote lijst. Of kies juist voor de allerbeste foto die je ooit gemaakt hebt en laat deze op posterformaat afdrukken. Elke kamer wordt zo in een oogopslag direct opgeleukt!