Rolgordijnen, de ideale combinatie van mooi en praktisch

Vroeger had “iedereen” vitrage en overgordijnen voor de ramen. Tegenwoordig is er veel meer keuze. En die keuze bestaat dan ook nog uit materialen die veel minder onderhoud nodig hebben. Was je moeder of oma vroeger regelmatig in de weer met het wassen van de gordijnen, met rolgordijnen gemaakt van duurzame materialen heb je daar geen omkijken meer naar. Deze goed verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar in tientallen uitvoeringen zodat er altijd wel een rolgordijn is dat perfect bij de inrichting van de kamer past. Rolgordijnen zijn toepasbaar in zo ongeveer alle ruimtes van de woning. Ze zijn niet alleen geschikt voor de woonkamer maar ook prima te gebruiken voor een werkkamer of slaapkamer.

Gebruik rolgordijnen om een kamer te verduisteren

Rolgordijnen hebben de prettige eigenschap dat ze prima geschikt zijn om een ruimte te verduisteren. Dit kan prima van pas komen als je bij voorbeeld vanwege onregelmatige diensten ook overdag moet kunnen slapen. Of voor de kinderkamer als het nog erg licht is buiten als de kleintjes gaan slapen. Met verschillende soorten raamdecoratie waaronder jaloezieën en rolgordijnen kun je ervoor zorgen dat het aangenaam is in de slaapkamer. Maar ook in de woonkamer kunnen rolgordijnen van pas komen, bijvoorbeeld om de warmte buiten te houden of als je overdag televisie wilt kijken of achter een computer werken. Dan kan de zon een hinderlijke spelbreker zijn. Met behulp van de juiste verduistering kun je er dan voor zorgen dat zowel het zonlicht als de warmte van de zon buiten de deur worden gehouden.

Rolgordijnen voor iedere woonstijl

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en kleuren. Je kunt kiezen voor een effen rolgordijn of voor een gordijn met een print. Deze laatste categorie is ook zeer geschikt voor de kinderkamer omdat er rolgordijnen te koop zijn met grappige figuren uit bekende tekenfilms die kinderen vaak erg leuk vinden. Je kunt de rolgordijnen dan ook prima combineren met de rest van de inrichting van de kamer om er een mooi geheel van te maken. Voor een kinderkamer is een bepaald thema vaak erg leuk.