Rolgordijnen zijn weer helemaal hip voor je huis

Er was een tijd dat rolgordijnen iets oubolligs hadden. Die gebruikte je alleen voor de slaapkamers, in de woonkamer koos je liever voor iets moderns. Maar die tijd is voorbij. Rolgordijnen zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Dat komt natuurlijk omdat je rolgordijnen tegenwoordig in allerlei kleuren en stijlen kunt kopen. Hoe je interieur ook is, er is altijd wel een rolgordijn te vinden wat er perfect bij past. En wat ook heel prettig is, er zijn nu rolgordijnen op de markt die licht doorlatend zijn. Je kunt ze dus ook gebruiken als raamdecoratie en niet alleen voor verduistering tijdens de nacht of tegen de zon. Rolgordijnen kunnen van je interieur een mooi geheel maken.

Het grote voordeel van licht doorlatende rolgordijnen

Licht doorlatende rolgordijnen hebben als groot voordeel dat je ze ook prima overdag kunt gebruiken. De rolgordijnen dienen dan niet alleen als verduistering maar ook als raamdecoratie. Je kunt ze dus ook overdag voor de ramen laten hangen en hoeft dus geen extra raamdecoratie zoals vitrage op te hangen. Zo worden de rolgordijnen multifunctioneel. De rolgordijnen maken op deze manier deel uit van je interieur en zorgen er bovendien ook voor dat je energie bespaart omdat ze de kou tijdens de winter gedeeltelijk buiten de deur houden. Dit is een bijkomend voordeel waar je natuurlijk graag van wilt profiteren.

Laat je inspireren voor een make-over van je interieur

Is jouw interieur wel toe aan een make-over? Begin dan met mooie licht doorlatende rolgordijnen. Als je kiest voor een neutrale kleur dan kun je de rest van de inrichting, zoals een nieuw bankstel, eethoek en kast, er prima op afstemmen. Niets is zo leuk dan eens helemaal in het nieuw te zitten. Als je het echt grondig wilt aanpakken dan krijgen natuurlijk ook de muren en de vloer een nieuw gezicht. Muren kun je eenvoudig van een nieuw verfje voorzien, ook voor een nieuwe vloer zijn er legio mogelijkheden zoals laminaat, parket, kurk of een moderne en onderhoudsarme gietvloer. Zo kun je je complete interieur vernieuwen en heb je weer voor jaren een supergezellige woonkamer.