Romantisch & comfortabel: de hangstoel

Ze zijn weer terug van weggeweest: de hangstoelen. Deze rotan kuipjes of bolletjes hang je aan het plafond van bijvoorbeeld de zolder, woon- of slaapkamer en je kunt er heerlijk in wegdromen. De hangstoel heeft iets ouderwets, maar ook futuristisch. Dat komt door het vaak natuurlijke materiaal in een bijzondere vorm. Door deze combinatie is het een geschikt meubelstuk voor veranda’s, zolderkamers, moderne woonkamers en natuurlijk de slaapkamer.

Luchtig
Er zijn verschillende soorten hangstoelen verkrijgbaar. Het mooiste zijn die stoelen die een beetje opengewerkt zijn. Hierdoor krijgt deze toch al luchtige stoel, nog meer lucht, waardoor je ook nog meer ruimtelijkheid creëert in de kamer. Met kussentjes kun je overigens het zitcomfort van een opengewerkte hangstoel wel weer verhogen.

Klein behuisd
Het fijne aan een hangstoel is dat de vloer vrij blijft. Ideaal als je in een kleinere tienerkamer toch een bijzonder zitgedeelte wilt maken. Zo kun je ook nog een leuk bureautje of tafeltje kwijt, zonder dat de hele kamer vol oogt. Maar ook op een ruime zolder is een hangstoel natuurlijk een prachtig en gezellig meubelstuk.

Bevestiging
Er zijn hangstoelen verkrijgbaar op een standaard, maar als je echt de vloer vrij wilt hebben dan moet je de stoel echt ophangen aan het plafond. Op zolder bevestiging je de stoel natuurlijk aan een zeer stevige balk. Maar ook in een kamer met een gewoon plafond kun je de stoel goed ophangen. Hiervoor gebruik je natuurlijk een goed ophangsysteem. Dit wordt gelukkig altijd met de hangstoel meegeleverd, waardoor je zeker weet dat je veilig van de stoel kunt genieten.

Bron foto: welke.nl