Samen met uw huisdier op uw loungeset? Hou rekening met deze aandachtspunten!

Gaat u investeren in een loungeset en heeft u huisdieren? Dan zijn er een aantal factoren waar u graag rekening mee zult willen houden. Veel mensen die huisdieren hebben vinden het belangrijk dat ook hun trouwe viervoeter mee kan in de loungeset. Dat lijkt op het eerste zicht niet zo’n probleem, maar dat kan het wel zijn. Wat bijvoorbeeld wanneer uw kat begint te krabben in de loungeset? Of wat wanneer uw trouwe hond eerst even een rondje holt in de tuin om vervolgens met zijn vuile pootjes plaats te nemen op de kussens? In al deze gevallen kunnen er beschadigingen optreden aan uw loungeset of kan de uitstraling er van in ieder geval aanzienlijk worden beïnvloed. Door rekening te houden met de aandachtspunten in dit artikel kunnen deze risico’s gelukkig in de kiem worden gesmoord.

Maak gebruik van een beschermhoes
Is het enkele dagen minder mooi weer of bent u gewoon niet van plan om gebruik te maken van uw loungeset? In dat geval is het altijd interessant om gebruik te maken van een beschermhoes. Een dergelijke hoes zorgt er voor dat uw huisdieren zonder al teveel problemen gewoon in de set plaats kunnen nemen. De beschermhoes zorgt namelijk voor een passende bescherming tegen vuil en vaak ook tegen krabben. Dat is echter niet alles. Door gebruik te maken van een beschermhoes wordt uw loungeset niet uitsluitend beschermd tegen uw huisdieren, daarnaast kan ook ander vuil uit de natuur geen invloed hebben op de uitstraling en de staat van de materialen. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

Hou rekening met het materiaal van uw loungeset
Heeft u nog geen loungeset, maar wilt u er wel één aanschaffen? Heeft u bovendien één of meerdere huisdieren rondlopen? In dat geval is het ook altijd een goed idee om rekening te houden met het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Sommige onderdelen van uw loungeset van hout of wicker kunnen bijvoorbeeld door een kat aanzien worden als een krabpaal. Dit zorgt er voor dat er al snel de nodige beschadigingen aan kunnen optreden wat uiteraard niet de bedoeling is. Wilt u er zeker van zijn dat uw materiaal ook met huisdieren er echt lang goed uit blijft zien en bovendien eenvoudig te reinigen is? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een loungeset van aluminium of kunststof aan te schaffen.

Wat met de kussens die er in worden geplaatst?
Bij het kopen van een loungeset is het wanneer u huisdieren heeft niet alleen belangrijk om stil te blijven staan bij het materiaal waaruit de loungeset zelf bestaat. Wat namelijk ook te denken van de kussens die er in worden geplaatst? Kussens voor een loungeset zijn tegenwoordig verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Wat dit betreft onderscheiden we de gewone kussens van stof van de exemplaren die zijn gemaakt uit het speciale buitenleer. In het bijzonder wanneer u huisdieren heeft is het de moeite waard om gebruik te maken van deze laatste. Buitenleer brengt tal van interessante voordelen met zich mee ten opzichte van de stoffen varianten. In eerste instantie beschadigen ze namelijk niet zo snel, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat mogelijke vlekken veel eenvoudiger verwijderd kunnen worden. Aarde, zand of andere vuiligheid kunt u veelal gewoon met behulp van een vochtige doek verwijderen waardoor uw loungeset er terug bijna als nieuw uit komt te zien.

Zorg voor passende reinigingsproducten
Wanneer u huisdieren heeft zult u merken dat uw loungeset waarschijnlijk veel vaker moet worden gereinigd. Dit geldt niet alleen voor het materiaal waaruit de loungeset zelf bestaat, maar ook voor bijvoorbeeld de kussens die er in worden geplaatst. Omwille van deze reden is het altijd belangrijk om te investeren in goede producten die zijn aangepast aan het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Pas bovendien een regelmatige reiniging toe, in het bijzonder wanneer u merkt dat er ernstige vlekken in of op de loungeset zijn verschenen. Op deze manier wordt voorkomen dat het vuil zich weet te manifesteren met alle gevolgen van dien. Een loungeset onderhouden wanneer u huisdieren heeft kost sowieso wat extra tijd en moeite, maar dan kunt u er wel samen met uw trouwe vriendjes optimaal van genieten.