Screenline van Pilkington: De innovatieve zonwering

Pilkingtons nieuwste product Screenline is zonwering die in het glas verwerkt zit. Deze zonwering heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van reguliere zonwering die voor of achter het glas hangt. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan dit artikel:

1.     Eenvoudig schoon maken en houden

Door gebruik te maken Pilkington Screenline is schoonmaken, en houden, een fluitje van een cent. Doordat de zonwering in het glas verwerkt zit, kan er geen stof of andere viezigheid opvallen. Simpelweg de ramen afnamen of lappen is dus al genoeg.

2.     Screen is het meest energiezuinige zonweringsysteem

Doordat de jaloezieën of plissé in het glas verwerkt zitten, is het glas automatisch iets dikker. Hierdoor is de isolatie altijd goed en kun je zelf bepalen of je meer of minder licht en warmte binnen wil laten. Door de zonwering open te draaien zorg je voor maximale warmte en lichtinval, en draai je de zonwering dicht dan zorg je ervoor dat licht en warmte beperkt worden.

3.     Jaloezieën of plissé

Bij Screenline kun je kiezen uit jaloezieën of plissé. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee soorten:

Jaloezieën

De jaloezieën in het Screenline systeem zijn met één bediening kantelbaar maar ook optrekbaar. Dat wil zeggen dat u dus met een bediening kunt regelen dat de jaloezieen omhoog of omlaag gaan en dat de jaloezieen open of dicht gaan. Zo kan de hoeveelheid zonlicht dat door de ramen naar binnen komt optimaal worden afgestemd.

Plissé

Anders dan bij jaloezieen is een plissé een helemaal afgesloten, maar licht doorlatend, doek. Hierdoor is kan niet worden afgestemd of de zonwering open of dicht is. Wel kan de plissé uiteraard omhoog of omlaag gezet worden met de meegeleverde bediening.

4.     7 soorten bediening

Kies je voor Screenline, dan kun je kiezen uit wel 7 soorten bediening, onderverdeeld in handmatig of gemotoriseerd.

Handmatig

  • Koordbediening
  • Kantelstaaf
  • Draaiknop
  • Draaiknop met onderbalk

Gemotoriseerd

  • Externe motor
  • Interne motor
  • Interne motor – draadloos