Spice je interieur op met vintage en antiek

Een ruimte die geheel in één stijl ingericht en gestyled is oogt klinisch en kunstmatig. Al past alles nog zo mooi bij elkaar en al is er ook gebruik gemaakt van leuke design meubels en -accessoires, het geheel blijft wat onpersoonlijk.

Maak het persoonlijk
Een interieur wordt pas écht stijlvol met een persoonlijke touch. Een goed manier om dat te verwezenlijken is het gebruik van eenmalige, antieke of vintage-meubelen en woonaccessoires. Pas het toevoegen van vintage spullen wel met beleid toe om te voorkomen dat het een uitdragerij wordt of een kermis met teveel vormen en kleuren.

Echt antiek is niet duur
Echt antiek is niet altijd duur. Er zijn tijden geweest dat alles ouder dan honderd jaar een vermogen waard was, maar dat is allang voorbij. Bovendien hoeft antiek niet per se van een antiekwinkel te komen, liever niet zelfs. Kies liever voor originele vondsten met een rauw randje en niet voor opgepoetste kastjes en klokken, die je interieur conservatief en tuttig maken.

Vintage kan duur of goedkoop zijn
Vintage kan ook duur of goedkoop zijn, het hangt er maar net vanaf wat je zoekt. Zo zal een vintage stoel van een wereldberoemd ontwerper onbetaalbaar zijn maar een look-a-like uit de kringloopwinkesl geeft hetzelfde effect en kost een schijntje.

Kijk gewoon naar wat jij mooi en grappig vindt. Het is wel een goed idee om te bekijken of de kwaliteit goed is. Een uitgezakte oude feauteuil is nutteloos en kastje dat niet goed sluit dito.

Vintage meubelen online kopen
Het leuke is dat je vintage en vintage-stijl tegenwoordig ook volop online kunt kopen, niet alleen op Marktplaats maar ook bij gerenommeerde interieurzaken, zoals Westwing, Stylefruits en Rawmaterials. Kijk dus voortaan iets langer rond en style je interieur af met enkele originele, vintage stukken.