Teksten op de muur

Het is al een tijdje een trend om een tekst of quote op de muur te plaatsen. Het geeft een bijzondere sfeer of touch aan je interieur en je kunt een soort levensmotto delen. Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden als je een quote of tekst op de muur gaat schilderen of plakken.

Contrasterende kleuren
Je wilt natuurlijk dat je tekst opvalt. Kies daarom voor een contrasterende kleur. Op een lichte muur kun je met donkere kleuren, zoals zwart, bruin en donkerblauw, aan de slag. Terwijl je op een donkere muur liever grijs, wit, geel, roze of zilver zou gebruiken.

Diagonaal of horizontaal
Je kunt ervoor kiezen om de tekst diagonaal over de muur te plaatsen. Dat is bijvoorbeeld leuk als je een tekst zoals Home Sweet Home op de muur plaatst. Maar het mooiste is het om quotes en inspirerende teksten horizontaal op de muur te plaatsen. Zorg ervoor dat je het dan ook echt horizontaal doet. Door middel van een waterpas en een potlood kun je een horizontale lijn trekken op de muur.

Plakken of schilderen
Je kunt de teksten zelf op de muur schilderen, door middel van een sjabloon, maar je kunt ook kiezen voor een kant en klare muursticker. Het leuke aan deze stickers is dat je veel verschillende soorten, maten, kleuren en teksten kunt vinden. Wil je het toch persoonlijker maken, schilder dan de tekst op de muur. Maak hiervoor een sjabloon of projecteer de tekst op de muur en schilder deze dan in.

Kies wijs
Als het goed is, doe je heel lang met deze tekst op de muur. Kies daarom iets wat echt bij je past. Een stukje uit een dierbare songtekst bijvoorbeeld of een quote uit een boek. Het maakt eigenlijk niet uit wat je kiest, als het maar past bij jou, je woning en natuurlijk je interieur.

Bron foto: Welke.nl