Je terras restylen? Let op deze 5 dingen!

In de zomer kiezen veel mensen ervoor om buiten in de zon te zitten. Om buiten te kunnen zitten is een terras een veel gekozen optie. Een terras kan bijvoorbeeld bestaan uit betonnen tegels met daarop een loungeset of een eettafel met stoelen. Maar ook een terras heeft af en toe wat vernieuwing nodig. Dit kan komen omdat de meubelen beginnen te slijten, maar ook omdat je zin hebt in iets anders. Wat de reden voor een terras restylen is, er zijn een aantal dingen waar je op kan letten.

1 Materialen

Het materiaal wat je gebruikt voor een terras kan erg bepalend zijn. Heb je bijvoorbeeld een terras wat in de schaduw ligt en waar de zon nauwelijks komt. Kies dan bijvoorbeeld niet voor rubberen tegels als ondergrond, maar voor bijvoorbeeld stenen of beton. De rubberen tegels zullen niet snel kunnen drogen als het heeft geregend en daardoor kan er algengroei optreden, wat de tegels erg glad maakt. Wees je dus bewust van het materiaal waar je mee werkt.

2 De juiste planten kiezen

Ook het kiezen van de juiste planten kan een moeilijke keuze zijn. Er zijn bijvoorbeeld planten die veel water nodig hebben, maar ook planten die juist heel veel zon nodig hebben. Kies er dan voor om de zonplanten ook in de zon te plaatsen. De waterplanten kunnen dan juist in de buurt van een vijvertje of een regenton, zodat het makkelijk is om ze water te geven.

3 Stoelen en tafels

Een terras is niet af zonder een goede tafel en stoelen. Tafels zijn er in vele maten en materialen te vinden. Het kan dan een moeilijke keuze zijn om de juiste te kiezen. Ook voor de stoelen geldt dat. Een tuinstoel moet natuurlijk vooral lekker zitten, zodat je lang in je stoel kan genieten van de zon.

4 Gras

Kies je er voor om gras bij je terras te nemen, dan is het ook goed om hier de voor- en de nadelen van te bekijken. Gras is goedkoop, maar het kost wel veel tijd en energie. Gras moet bijvoorbeeld gemaaid worden en heeft af en toe kunstmest nodig. Let er daarnaast wel op dat gras de winter wel moet overleven en dat je ook in de winter het gras moet onderhouden. Geen zin en tijd voor onderhoud? Een kunstgras balkon is ook heel mooi!

5 Schoonmaken

Een terras moet natuurlijk ook bijgehouden worden en heeft zo en af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met schoonmaakazijn of een hogedrukspuit. Met een hogedrukspuit kan je makkelijk alle groene aanslag verwijderen. Ook schoonmaakazijn kan hiervoor dienen en is een goedkopere optie dan een hogedrukspuit. Dit kost echter wel meer tijd en energie.