Thuiswerken? Met deze 4 tips ben je altijd online.

Steeds vaker werken we thuis. Bedrijven zijn meer en meer online ingericht en maken dat je vrijwel overal kan werken. Voor veel huishoudens is dit een uitkomst. Er wordt dan ook steeds vaker gebruik van gemaakt. Maar, wil je net inloggen voor je Skypemeeting met collega’s, lig het WiFi netwerk er weer uit. Er zijn tal van redenen waarom het WiFi netwerk wordt verstoord, zo kunnen andere apparaten het signaal blokkeren. Wil je altijd online zijn, zeker tijdens werkdagen? Lees dan deze 4 handige tips om je signaal te versterken.

  1. Pas je WiFi-frequentie aan


Je WiFi modem staat standaard op de 2,4 GHz-frequentie ingesteld. Doordat de WiFi-modems van je buren, die vaak maar 1 muur van jouw modem zijn verwijderd, ook gebruik maken van deze frequentie kunnen zij jouw netwerkverbinding beïnvloeden. Pas daarom je WiFi-frequentie aan naar bijvoorbeeld 5 GHz. Op de meeste modems is dit gemakkelijk aan te passen en zal je merken dat je direct een sterker signaal hebt.

  1. Je magnetron als stoorzender

Heerlijk zo’n opgewarmde maaltijd of warme kop melk uit de magnetron, zeker tijdens het werken. Je magnetron warmt je maaltijden op door het gebruik van microgolfstraling. Maar wist je dat deze straling wordt uitgezonden op dezelfde GHz-frequentie als je WiFi-frequentie? Pas ook daarom de WiFi-frequentie aan van je modem.

  1. Het oude bluetooth

Steeds meer apparaten gebruiken bluetooth om met andere apparaten te verbinden. Oudere draadloze muizen, bluetooth speakers en zelf smartwatches zenden op dezelfde 2,4 GHz-frequentie als jouw WiFi-modem. Heb je veel oudere bluetooth apparaten in huis? Pas dan zeker de GHz-frequentie van je WiFi-modem aan. Gebruik je veel nieuwe bluetooth apparaten? Geen probleem, deze gebruiken een ander signaal.

  1. Oude televisies in huis?

Heb je thuis nog zo’n oude beeldbuis staan die vaak net zo diep is als dat hij breed is? Staat deze aan terwijl je gebruik maakt van het WiFi netwerk? Dan heb je een grote kans dat deze televisie je netwerkverbinding negatief beïnvloed. Trek daarom altijd de stekker uit de oude televisie als je thuis gaat werken.

Ondervind je nog steeds last van een slecht netwerk. Bijvoorbeeld omdat je op de zolder werkt en je WiFi-modem op de begane grond staat. Dan is de WiFi netwerk versterker van KPN de oplossing. Dit apparaat versterkt je internetsignaal en zorgt ervoor dat je ook op zolder kunt werken.