Thuiswerken: Hoe richt ik een werkplek in?!

Bij steeds meer beroepen is het mogelijk thuis te werken. In steeds meer woningen zie je daarom werkplekken of werkkamers terug. Maar waar moet je beginnen en hoe kun je een werkplek toch trendy, hip en gezellig inrichten? Wij geven tips!

De basis
De basis van een werkplek is een goed bureau met een goede stoel. Bij FurnLAB.nl heb je een uitgebreide keuze bureaus en stoelen. De bureaus zijn modern en ook de stoelen zijn trendy. Hierdoor hoeft een werkplek zeker niet meer saai te zijn. Houd de basis van de kamer (vloer en muren) rustig en gebruik juist kleuren in je accessoires of meubels. Blauw bevordert de communicatie en brengt rust. Je kan je beter concentreren in een werkkamer met blauwe accenten. Pasteltinten doen het ook altijd goed. En ga je voor wat meer vrolijker zoals neon: zorg dan dat je goed doseert!

bureau kantoor
 thuiswerkplek werkplek

Accessoires
Met de juiste accessoires maak je een werkplek al snel gezellig en sfeervol. Let daarbij wel op dat je niet doordraaft in het aantal accessoires. Een werkplek moet namelijk rustig zijn zodat je je concentratie vooral op je werk kunt houden. Kies voor logische accessoires zoals goede verlichting, een prullenbak, een klok en wat planten voor de zuurstof. Bij de voorbeelden van FurnLAB zie je ook dat een simpele paneel met kleur al meteen sfeer geeft aan je kamer. Daarnaast kun je notities of andere belangrijke papieren bevestigen aan deze paneel waardoor hij ook nog eens functioneel wordt!

werkplek interieur werkplekken

Fotocredits: FurnLAB.nl

Ergonomisch
Een veelgemaakte fout bij het inrichten van een werkplek is dat er of alleen naar functionaliteit wordt gekeken waardoor het uiteindelijk een ‘saaie’ kamer wordt, of er wordt juist teveel gekeken naar het design. Dan zie je vaak een bureau of stoel die misschien wel hartstikke mooi is, maar ergonomisch niet echt verantwoord. Na een dagje thuiswerken heb je al snel een vermoeide rug of last van je polsen. Kijk daarom zeker naar beide kanten: Functioneel, praktisch en mooi!

Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?