Thuiswerken: zo creëer je een eigen werkplek thuis

Thuiswerken zo creëer je een eigen werkplek thuis
Werken vanuit huis heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Het is natuurlijk belangrijk om de voordelen zoveel als mogelijk te benutten en de nadelen zoveel als mogelijk uit te schakelen. Dat doe je bijvoorbeeld door je aan deze volgende tips te houden. Er is immers weinig belangrijker dan het verzorgen van een eigen werkplek waar je volledig gefocust aan de slag kunt gaan. Let daarom altijd op de volgende zaken om optimaal te kunnen presteren.

Werkoppervlak

Begin altijd met een goed werkoppervlak. Wie zegt dat dit een bureau moet zijn? Een goede stevige en mooi ontworpen tafel kan misschien wel veel meer goeds doen. Dit geldt natuurlijk vooral wanneer er ook weleens klanten ontvangen moeten worden in het thuiskantoor. Het is dan belangrijk dat er wel ook een plek is waar dit kan. Aan een tafel gaat dit nu eenmaal een stuk beter. Zo is het dus ook nog eens zo dat het werkoppervlak meerdere doelen dient. Dit is helemaal perfect als je gemakkelijk vanuit huis aan de slag wilt gaan.

Rust

Zorg dat de plek waar je aan de slag gaat ook echt rust uitstraalt. Dat betekent dat een werkplek om te werken moet zijn en geen verlengde van je woonkamer of hobbykamer. Er moeten geen afleidingen zijn. Alles moet gericht zijn op optimaal presteren wanneer je aan het werk bent. Zorg dus bijvoorbeeld dat je een extra kamer hebt die je volledig beschikbaar maakt voor je werkzaamheden. Dit kan je net dat extra duwtje geven om nog net iets harder te presteren. Alle kleine beetjes kunnen immers helpen. Dat geldt zeker ook voor het nabootsen van een kantoor in je eigen woning.

Opslag en opruimen

Zorg ook voor voldoende kastruimte. Wanneer je je projecten af hebt kan je ze direct archiveren en blijven ze niet in de weg staan. Dit is eigenlijk in het verlengde van het wegnemen van afleidingen te plaatsen. Wel is het natuurlijk belangrijk om op je oude projecten te kunnen teruggrijpen wanneer de situatie hierom vraagt. Om die reden is voldoende kastruimte dus altijd een essentiële factor om optimaal te kunnen presteren.