Tijd om een nieuwe energieleverancier te kiezen

We zitten alweer aan het einde van 2016 wat betekent dat je waarschijnlijk vol goede moed gaat beginnen met het vaststellen van je goede voornemens. De top 5 meest voorkomende goede voornemens zijn: afvallen, iets rustiger aan doen, gezonder eten, zuiniger leven en beter voor jezelf opkomen. Vooral over dat zuiniger leven willen we even inhaken. Wist je dat je waarschijnlijk veel kunt besparen door over te stappen op een andere energieleverancier?

Geld besparen
Waarschijnlijk heb jij al jaren dezelfde energieleverancier en vind je dat het “wel prima gaat” zo. Natuurlijk is hier iets voor te zeggen maar vaak bespaar je flink wat geld op jaarbasis als je wat vaker overstapt naar een nieuwe leverancier. Het is altijd de moeite waard om even uit te zoeken wat je kunt besparen. €10 per maand minder betalen lijkt niet veel maar als je berekent dat dit €120 op jaarbasis is, en je er dus een heerlijk luxe diner bij dat leuke restaurantje van kunt doen, klinkt het toch ineens een stuk aantrekkelijker.

De juiste keuze maken
Er zijn zoveel energieleveranciers dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer kunt zien. Je kunt daarom het beste op een onafhankelijke energievergelijker kijken. Vul eenvoudig je postcode in en krijg de energieleveranciers te zien die op jouw postcode kunnen leveren. Wanneer je overstapt zeggen zij je huidige contract op. Uiteraard heb je al die tijd gewoon energie en merk je er eigenlijk niets van dat je overstapt. Wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat een energievergelijker goedkoper is dan de leverancier zelf. Zij hebben namelijk vaak exclusieve aanbiedingen.

Wanneer overstappen?
Natuurlijk ben je een bepaald contract aangegaan met je huidige energieleverancier. Nadat dit contract is afgelopen kun je kosteloos overstappen. Houd deze datum dus goed in de gaten. Ook tussentijds kun je overstappen. Je moet dan een zogenoemde opzegvergoeding betalen. Zoek dit goed uit. Het kan namelijk zo zijn dat je nieuwe energieleverancier deze boete (deels of geheel) voor je wilt betalen. Maar zoals gezegd, zoek dit goed uit, je doel is immers te besparen op kosten! Kortom je kunt in principe bijna altijd overstappen en besparen. Goede voornemen 1: check!