4 tips bij het kiezen van een nieuwe keuken

Een keuken is voor veel mensen één van de blikvangers van het huis. Zoals er voor bijvoorbeeld een huiskamer en tuin trends bestaan, is dat voor een keuken ook. Je ziet daarom vaak dat men eens in de paar jaar serieus nadenkt over een nieuwe keuken, en misschien jij ook wel! Wij helpen je graag op weg door een paar tips te benoemen waar je rekening mee kunt houden als je kiest voor een nieuwe keuken.

Teken de beschikbare ruimte uit

Ruimte is bij een keuken essentieel. Je kunt je keuken helemaal vol zetten met apparatuur, kasten en tafels, maar als je geen ruimte meer hebt om er goed en vrij in te bewegen wordt lekker koken erg lastig. Teken daarom van te voren de ruimte van je keuken uit, en ga puzzelen met verschillende manieren van inrichten. Pas als je weet hoe je de keuken ruimtelijk gezien wil indelen, kun je goed aan de slag met de inrichting.

Kies voor efficiënte opbergruimte

In een keuken heb je opbergruimte nodig. Ruimte voor je pannen, servies, keukenapparatuur en nog veel meer. Kies daarom voor efficiënte opbergruimte. Denk aan diepe keukenkasten waar meerdere pannen in kunnen of lades met verschillende plateaus zodat je er veel in kwijt kan.

Laat je inspireren

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken maar weet je niet precies wat je wil? Ga dan op verschillende plekken inspiratie opdoen. Op internet, in folders, in woonmagazines of in showrooms van keukenwinkels. Hoe meer je er ziet, hoe meer inspiratie je op doet. Zo kom je vanzelf tot de stijl en inrichting die goed bij je past.

Denk goed na over de financiering

Een nieuwe keuken is een flinke investering. Bereken van te voren goed hoeveel jouw droomkeuken kost, en of dit binnen je budget past. Het zou zonde zijn als je halverwege de inrichting er achter komt dat het financieel niet haalbaar is. Bepaal van te voren of je kiest voor een aankoop met eigen geld of dat je het wil laten financieren. Kies je voor een financiering, dan kan dat bij geld lenen vergelijken erg interessant zijn. Er zit namelijk bij verschillende geldschieters veel verschil in voorwaarden.