Tips om te besparen tijdens een verhuizing

De tijd dat je aan het verhuizen bent is een rumoerige tijd. Het is natuurlijk enorm leuk, spannend maar toch ook weer een beetje hectisch. Daarnaast moeten wij ook niet vergeten dat verhuizen vaak enorm duur is. Het is dus fijn als je de kosten op de een of andere manier een beetje kunt drukken. De gemiddelde Nederlander verhuist zeven keer in zijn leven, dan kunnen een paar tips heel wat geld besparen. Hier komen ze!

1. Huur goed vervoer om te verhuizen
Sommige mensen denken dat een verhuizing wel lukt met een aantal auto’s van vrienden en kennissen. Toch blijkt er uiteindelijk vaak heen-en-weer te moeten worden gereden, erg vervelend. Zorg er daarom voor dat je goed vervoer regelt voor wanneer je gaat verhuizen. Een busje met een opslag achterin is bijvoorbeeld erg handig. Deze kosten vaak maar enkele tientallen euro’s per dag waarbij je vaak ook nog de eerste honderd kilometer gratis rijdt. Erg handig en bespaart veel tijd en daarmee geld.

2. Huur een afvalcontainer
Bij een verhuizing komt ook een heleboel afval kijken, of je nu wel of niet het huis gaat verbouwen. Hoe dan ook zal er een heleboel afval komen. Het is dus slim om een afvalcontainer te huren om daar al het afval in te kunnen dumpen. Bij grote bedrijven als de MSN kan je een container huren. 


3. Probeer overal je adres te wijzigen
Als je gaat verhuizen moet je natuurlijk ook aan al je postafzenders laten weten dat je verhuisd bent. Toch weten veel mensen niet precies wie allemaal hun adres heeft. Zorg in ieder geval ervoor dat jij jouw adres wijzigt bij de bank, jouw provider, de verzekeraar en de energieleverancier. Dat zijn in ieder geval de belangrijkste. Wat ook handig is, is om gebruik te maken van de doorstuurservice van Post NL. Zo kan jij toch nog de post ontvangen die op jouw oude adres binnen is gekomen. De service is niet gratis en kost enkele tientallen euro’s, maar dat is altijd beter dan een naheffing of een boete omdat je bepaalde post nooit hebt ontvangen.

4. Zorg voor een tijdelijke opslag van je spullen
Het kan ook zo zijn dat je niet voor altijd gaat verhuizen, maar dat je slechts voor een kortere periode weg gaat. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een tijd in het buitenland gaat studeren. Het is dan handig als jij je spullen even ergens kwijt kunt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een opslag te huren waar jij al je spullen opslaat. Via Easybox.nl huur je gemakkelijk een opslag in onder andere Amersfoort of Roosendaal.
Het voordeel hiervan is dat je spullen sowieso in goede conditie blijven. Afhankelijk van hoeveel ruimte die je nodig hebt, bepaal je op basis daarvan de grote van de opslag die je wilt huren.