Tips om je eetkamer in te richten

Wanneer je denkt aan de eetkamer, denk je vaak terecht als eerst aan een tafel met stoelen. Maar bij de eetkamer kan zoveel meer, welke kleur geef je de muur? Wat voor soort lamp? Wil je ook nog kastjes in de buurt en zoveel meer. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je de eetkamer inricht.

Afmetingen

Denk eerst na wat de afmetingen zijn van de ruimte. Dan weet je waar je plek voor hebt en wat de grootte van de tafel kan zijn die je gaat aanschaffen. Probeer de ruimte precies zo in te vullen dat hij niet leeg lijkt, maar vooral ook dat de ruimte niet krap lijkt. Een kleine eetkamertafel bij een grote eetkamer staat bijvoorbeeld heel leeg. Wanneer je toch een kleine eetkamertafel wil, kijk dan of een mooi dressoir de eetkamer op kan vullen.

Inrichten

Besluit wat voor tafel bij jouw inrichting past. Wanneer je dit hebt besloten kun je de stoelen erbij aanschaffen. Stoelen die vaak overal bij passen zijn bruine leren eetkamerstoelen, je kunt vaak de eetkamer stoelen net iets groter kopen. Het voordeel van leren stoelen is ook dat ze vaak bij allerlei soorten tafels passen en dat ze erg lekker zitten. Daarbij kun je nog extra kiezen voor een kleed of gordijnen wanneer je de kamer wat kleiner wil laten ogen.

Kasten

Wanneer het tijd is om de kamer aan te kleden kun je kijken naar wat er goed past in de ruimte zoals een extra kastje of een fauteuil. Je kunt hier de kamer goed mee aankleden en opvullen wanneer er ruimte is. Heb je weinig ruimte en wil je toch graag een extra kast? Werk de hoogte in en werk bijvoorbeeld met hangende kasten of planken, hierdoor heb je toch de extra ruimte.

Lampen

Wanneer je alle grote meubelen hebt aangeschaft is het tijd voor de kleinere accessoires voor de ruimte. De verlichting is bijvoorbeeld ook erg essentieel, wat voor lamp kies je voor? Hanglamp, vloerlamp, muurlampjes, er zijn vele verschillende opties in verschillende stijlen. Het is fijn als je er dimlicht in de lampen zit zodat je het zo gezellig mogelijk kunt maken. Ook doen op sommige avonden kaarsen juist meer dan lampen.

Extra accessoires

Maak de ruimte af met mooie planten of leuke accessoires zoals een tafelkleed, kaarsen of een leuk vloerkleed. Vul de muren op met mooie schilderijen als je daarvan houdt om de ruimte wat extra opvulling te geven.

Bekijk ook onze tips bij het kiezen van een nieuwe keuken.