Tips om de uitstraling van je tuin te verbeteren

Veel mensen willen graag een mooie tuin, maar dat kost vaak wel heel wat uurtjes vrije tijd. In de winter valt het nog wel mee, maar zodra het voorjaar aanbreekt moet de tuin onderhanden worden genomen. Onkruid verwijderen en eenjarig bloeiende planten zorgen vaak al voor een frisse en kleurrijke uitstraling. Koop deze plantjes pas begin mei en niet eerder, want het kan tot half mei ’s nachts nog vriezen en daar kunnen deze planten niet tegen. Je kunt de planten in leuke bakken zetten, dit is vaak wat makkelijker te onderhouden dan los in de grond. Het onkruid is zo eenvoudiger te verwijderen. Verwijder ook uitgebloeide bloemen, niet alleen voor de uitstraling maar ook omdat de plant dan geen energie verspilt en dus meer bloemen geeft.

Een mooie parasol is een sieraad voor je tuin

Wanneer het zonnetje weer hoger aan de hemel staat en de warme zomerdagen aanbreken dan is het midden op de dag vaak al snel te warm in de tuin. Met mooie parasols maak je je de uitstraling van je tuin niet alleen mooier, ze zorgen er ook nog eens voor dat je kunt genieten van de schaduw. Je kunt heerlijk in de tuin zitten, gezellig met vrienden of genieten van een mooi boek. Terwijl de parasol je beschermt tegen direct zonlicht. Ook houdt een parasol heel veel warmte tegen waardoor het een stuk aangenamer is om buiten te zitten. En er zijn genoeg mooie parasols verkrijgbaar!

Een mooie tuin met weinig onderhoud

Wil je een mooie tuin zonder dat je er dagelijks mee bezig bent om deze netjes te houden dan zijn daar goede tips voor te vinden. Door gebruik te maken van borders kun je een overzichtelijke tuin maken die ook gemakkelijker te onderhouden is. Het is belangrijk om regelmatig onkruid te verwijderen, zodat je er niet ineens een heleboel onderhoud aan hebt. Ook het planten van vaste planten geeft je tuin een mooie uitstraling, want deze kunnen in de loop der jaren mooi uitgroeien. Geef ze daar dan wel de ruimte voor, dus zet de plant op een plek waar hij tot zijn recht kan komen. Een boom kan een mooie afscheiding zijn van je tuin, maar kies dan wel een soort die niet te groot wordt en houd er rekening mee dat je in het najaar bladeren moet ruimen.