Tips voor het ophangen van schilderijen en fotolijsten

Hou jij er ook zo van om je huis op te fleuren met schilderen en ingelijste foto’s? Een mooi schilderij geeft je huiskamer of slaapkamer direct een heel andere uitstraling. Het ophangen ervan kan echter voor ergernis zorgen. Daarom geven we je in samenwerking met Van Beek Art enkele tips voor het ophangen van schilderijen en fotolijsten.

Soort muur
Een huis bevat verschillende soorten muren. Zo zijn er stevig draagmuren en de zachtere tussenmuren. Waar je het beste een schilderij kunt ophangen, heeft indirect te maken met de hardheid van de muur. Een groot, zwaar schilderij kun je beter op een draagmuur hangen, omdat het gewicht op de spijker of schroef beter verdeeld wordt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een schildersezel aan te schaffen, dat oogt in ieder geval creatief.

muurdecoratie

Schroeven of spijkers
In een zachte muur en met kleine schilderijtjes kan een spijker voldoen om het schilderij mee op te hangen. In een harde muur zal je toch echt moeten boren. Gebruik vervolgens een plug in de muur en doe hier de haak of schroef in waaraan je het schilderij ophangt.

muurdeco

Draadjes
Wil je niet boren in de muur of wordt dat niet op prijs gesteld ? bijvoorbeeld wanneer je op kamers woont ? dan is er een simpele andere methode om toch schilderijen op te hangen. Gebruik dan namelijk een speciaal ophangsysteem waarbij je schilderij aan een draad met een haakje hangt. Zo is er bijvoorbeeld het ophangsysteem van Artiteq. De draad is vaak bevestigd in een rails die aan het plafond of bovenaan de muur wordt bevestigd. Handig.