Tips voor een verbouwing

Soms zijn je wensen groter dan je portemonnee. Wil je je huidige woning bijvoorbeeld verbouwen dan kan het zijn dat dit duurder uitpakt dan je verwacht. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over wat je precies wilt en waar je allemaal rekening mee moet houden. Wij geven je enkele tips:

Begroten
Begroten, begroten en nog eens begroten dat is wat je moet doen alvorens je begint. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk aan de slag wanneer je eenmaal een idee in je hoofd hebt maar kijken of het überhaupt haalbaar is moet je zeker niet vergeten. Ga je het zelf doen of moet je mankracht inhuren? Indien je mankracht inhuurt is het belangrijk van te voren duidelijke afspraken te maken. Betaal je ze per uur of spreek je een bedrag af voor het gehele project? Een ding is zeker: goedkoop is duurkoop dus ga wel voor echte vakmensen.

Onverwachte posten
Houd ook rekening met onverwachte posten. Hoe groter de verbouwing hoe groter de kans, en hoe groter het bedrag van de onverwachte kosten zullen zijn. Laat van te voren ook verschillende andere mensen kijken naar je begroting en naar je verbouwing. Zeker wanneer je er zelf niet heel veel verstand van hebt zul je snel kostenposten over het hoofd zien. Meer weten er meer dan één zullen we maar zeggen.

Een lening
We prijzen het natuurlijk niet aan om voor elke wens te gaan lenen want je moet het uiteraard ook allemaal weer terug kunnen betalen. Daarom is het belangrijk dat wanneer je wilt lenen je van te voren goed onderzoek doet over hoeveel je kunt lenen. Dit kan tegenwoordig zeer eenvoudig online. Ook het afsluiten van een lening kun je online doen. Hoe makkelijk is dat!