Tips voor een Scandinavisch interieur

 

Scandinavisch

 

interieur

 

Prachtige lichte kamers met strakke lijn en veel licht. Supermooi natuurlijk maar hoe creëer je het. Daarom in dit artikel vijf tips voor een Scandinavisch interieur.

Scandinavisch interieur

Witte basis

In Scandinavië is het snel en lang donker daarom compenseren ze het door veel wit te gebruiken in hun interieur. Voor een typisch Scandinavisch interieur is het verstandig is om een witte basis te kiezen. I wit net iets te simpel voor jouw smaak is grijs ook een goede optie. Kies dan wel voor een lichte kleur grijs, om het licht in het huis te houden.

Zorg voor veel licht

Een van de allerbelangrijkste dingen in een Scandinavisch interieur is licht. Daarom zien we vaak wit in een Scandinavisch interieur om het zo licht mogelijk te houden. Door veel licht lijkt de ruimte groot en ruim. Ruimte is waar Scandinavië om bekend staat. Er zijn een aantal manier hoe je dit kunt doen. Kies een lichte vloer, gebruik spiegels en ga niet voor gordijnen die een beetje licht doorlaten. Als de kans er is en de ruimte er zich ervoor leent is het overwegen van glazen deuren ook iets waarmee er licht wordt gecreëerd.

Hout!

Gebruik natuurlijke materialen om dat echte Scandinavische gevoel naar boven te brengen. Hout kan op eigenlijk alle plekken gebruikt worden. Denk dan niet alleen aan houten tafels en stoelen maar ook aan hout tegen de muur en zelfs op het plafon.

Houten muur

Hou het echt

Een persoonlijk tintje en authentieke spullen is iets wat een Scandinavisch interieur helemaal af maakt. Zeker niet alles hoeft nieuw te zijn in een Scandinavisch interieur. Gebruikte en tweedehandse spulletjes kunnen makkelijk een tweede leven vinden in dit interieur. Wat ook belangrijk is persoonlijke dingen. Hang bijvoorbeeld familiefoto’s in een houten lijstje aan de muur.

Kleuren en prints

Een Scandinavisch interieur is hoeft natuurlijk niet alleen maar wit te zijn. Het is leuk om ook wat kleur toe te voegen. Dit hoeft dan niet meteen pimpelpaars of kanariegeel te zijn. Dit kunnen ook subtiele pasteltinten zijn of legergroen. Kleur biedt wat contrast tegenover het witte en het hout. Wat ook heel populair is in Scandinavisch is prints en geometrische vormen. Dit kun je allemaal gemakkelijk toevoegen door verschillende accessoires te gebruiken. Denk aan kussens, posters of een vloerkleed.Geometrisch kussenGeometrische posterScandinavisch Vloerkleed