Tips voor een tuinfeest in de kou

Tijd voor een feestje, maar geen idee waar je dit moet houden? In huis niet genoeg plek, een zaal huren te duur? Geef het gewoon in je tuin! Zelfs in de winter zijn er genoeg mogelijkheden om je feest buiten te geven. Het weer kan zelfs zorgen voor een unieke sfeer. Met deze 5 tips geef jij een origineel tuinfeest.

Tip 1: Partytent
Het opzetten van een partytent geeft je gasten bescherming, warmte en gezelligheid. Terrasverwarmers er in, slingers en gezellige lampjes ophangen en je hebt een mooie ruimte voor een feest. Wellicht denk je bij een partytent aan een overkapping met vier open kanten. Tegenwoordig heb je ook tenten voor in de winter, winddicht met afgesloten zijkanten. Een grote keuze in partytenten heb je bij Praxis, bij jou in de buurt of op internet.

Tip 2: Vuurtje
Steek de vuurkorf of de tuinkachel aan! Er is niks gezelliger dan met zijn allen bij een verwarmend vuur te zitten. Comfortabel warm en fijn om naar te kijken. Ook leuk om liedjes te zingen en spookverhalen te vertellen bij het ‘kampvuur’, echt niet alleen leuk voor kinderen. En wat dacht je van marshmallows maken boven het vuur?

marshmallow

Tip 3: Brr-becue
Zet de barbecue aan, want een warme hap gaat er altijd wel in. En wie verwacht er nu een barbecue in de winter? De buren zullen wel gek opkijken als die zomerse geur voorbij komt waaien.

Tip 4: Warme dranken
Om het lichaam van binnenuit te verwarmen, helpt het altijd om lekker warme koffie, thee of chocolademelk te drinken. Glühwein is natuurlijk ook uitermate geschikt en een prima optie voor als de avond valt.

JHPVE3XLUE

Tip 5: Dekentjes
Je ziet ze wel eens op terrasjes die wat langer open blijven als de zon al een tijdje verdwenen is. Maar het is ook echt ontzettend gezellig als iedereen een dekentje heeft om lekker onder te gaan zitten. Nóg gezelliger is natuurlijk om een dekentje te delen met iemand.

Met deze tips is het zeker de moeite waard om eens een tuinfeest in de winter te organiseren. Gezellig en verrassend!