Tips voor het aanleggen van een zwembad in de tuin

Ben je al langer aan het overwegen om een zwembad in de tuin te plaatsen? Dan is het goed om even stil te staan bij sommige cruciale punten. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet mee houden en het is niet altijd vanzelfsprekend om een zwembad te reinigen en te onderhouden. Met onderstaande tips zal het een stuk gemakkelijker worden.

Budget

Je moet rekening houden dat een zwembad tussen de 1000 euro en de 10.000 euro kan kosten. Sommige gezinszwembaden voor kinderen en partners kosten ongeveer een 2000 euro. Het kostenplaatje kan natuurlijk oplopen naar gelang je iets groter en luxueuzer wilt.

Een zwembad met trap of zonder trap

Het is goed om rekening hiermee te houden en vooral als u jongere kinderen heeft die moeilijk in een zwembad kunnen stappen of die nog moeten leren zwemmen. Het beste is om een zwembad te nemen met trap als u in die situatie zit. Kleine kinderen kunnen dan gemakkelijker erin zonder dat je ze daar altijd bij moet helpen. Je kan uiteraard kiezen om een zwembad in te graven al dan niet.

Het onderhoud van het zwembad

Een eigen zwembad hebben is het paradijs op aarde maar het vergt ook veel energie om een zwembad proper te houden. Regelmatig moet je op de bodem van het zwembad een bodemzuiger gebruiken. Bladeren en ongedierte moet je eruit scheppen met een schepnet en het water moet je schoonhouden d.m.v. een blokje chloor.

Overdekt zwembad

Er bestaat een mogelijk om het zwembad af te dekken met een zeil als je het zwembad niet gebruikt, hierdoor houd je het zwembad ook beter schoon. Je kunt kiezen voor een compleet overdekt zwembad. Maar een zeil is ook mogelijk, maar dat is alleen wat meer werk. Dit kost bijna niets en biedt de totale bescherming aan je bad. Zo blijft het water langer goed omdat er geen ongedierte en viezigheid in komt.

Wil je meer weten? Informeer bij uw plaatselijke zwembadspecialist of kijk op één van de vele websites met tips zoals Bouwjezwembad.nl.