Yes, de zomer komt er aan! Welke tuinmeubelen heb jij?

Het mooie weer lijkt er nu dan toch echt aan te komen. Voordat je het weet zit je te chillen in je tuin. Dus een goed moment om na te denken of je eigenlijk wel de juiste tuinmeubelen hebt. Wij laten je de mogelijkheden en de trends voor de zomer van 2016 zien, zodat jij dadelijk de juiste tuinmeubelen hebt!

Tuinmeubelen trends
Natuurlijk zijn er ook voor deze zomer weer een flink aantal trends gespot wat betreft tuinmeubelen. Een samenvattende conclusie is wel dat mensen meer lef tonen. Tuinmeubelen die eigenlijk meer in je huis lijken te passen, worden nu juist in een tuin geplaatst. Extremere vormen, materialen en kleuren. Comfort is natuurlijk ook nog steeds erg belangrijk maar design wint het deze zomer duidelijk!

loungestoel

Mix & Match Tuinmeubelen
Tegenwoordig zien we ook dat veel mensen zelf hun tuinmeubelen bij elkaar zoeken. Het makkelijkste is dan om te beginnen met het kiezen van een mooie tuintafel. Daarna kun je namelijk gemakkelijk tuinstoelen uitkiezen die passen bij de tafel. Ga je voor een kleine tafel? Omdat je bijvoorbeeld een kleine tuin of balkon hebt. Of kies je juist voor een grote tafel, waar je met al je vrienden heerlijk kunt tafelen. Wij vinden zelf ronde tuintafels helemaal te gek. Het neemt vaak minder plaats in en je zit juist gezellig tegenover iedereen. Zoals gezegd kies je vervolgens leuke tuinstoelen uit. Natuurlijk is comfort erg belangrijk maar het oog wil ook wat. Je kunt kiezen voor stoelen die perfect aansluiten bij de tafel of je kunt juist kiezen voor iets dat afwijkt.  Dat zie je tegenwoordig ook veel binnenshuis.

tuinmeubelen tuinstoelen
Afgebeelde tuinmeubelen:
Magis Central tuintafel, €499,-
Magis Raviolo designstoel
, €359,-

Een complete tuinset
Je kunt tuinsets natuurlijk ook gewoon compleet kopen. Ze zijn er in allerlei materialen, maten  en soorten. Zo heb je natuurlijk de populaire lounge sets, maar wil je wat vaker buiten eten dan is een klassieke tuinset wellicht een betere keuze. Het is dus belangrijk om voor je aankoop te bedenken welke functie de tuinset moet hebben. Ook is het kiezen van het juiste materiaal belangrijk. Past hout bijvoorbeeld goed in je tuin of sluit een stalen tuinset juist aan bij de rest van je tuin? Bij Tuinmeubelen-expert.nl kun je ze bijvoorbeeld goed vergelijken.

Balkon Tuinmeubelen
Heb je een balkon? Dan is het kiezen van goede tuinmeubelen des te belangrijker. Je moet vaak passen en meten en je wilt natuurlijk niet dat je hele balkon meteen propvol staat. Ons advies is vooral: houd het simpel en eenvoudig. Door luchtige tuinmeubelen te kiezen zoals staal, behoud je openheid en licht. Wij vinden onderstaande picknickbank helemaal geweldig. Je kunt hem eenvoudig omtoveren van een tweepersoons bankje naar een complete picknickset. Zo houd je veel ruimte over als je gewoon even lekker wilt zitten maar heb je ook in een handomdraai een tuinset waar je lekker aan kunt eten.

tuinset
Afgebeelde tuinmeubelen:
Esschert Design myBalconia Magic picknickbank, €198,66

En dan… gezellig maken
Door diverse sierkussens of fraaie plaids toe te voegen is het plaatje helemaal af. Ook in een loungeset die toch al vol ligt met kussens, zijn sierkussens een goede toevoeging. Wees ook niet bang voor het gebruiken van kleur in je tuin. Vaak sta je er versteld van hoe goed andere kleuren het groen van de planten naar boven haalt. Leuke kaarsen, windlichten of dienbladen zorgen voor de juiste sfeer. Let er natuurlijk wel op dat je s’avonds voor het slapengaan niet nog ruim een uur alle accessoires naar binnen hoeft te halen, mocht het gaan regenen.

Fotocredits: Tuinmeubelen-expert.nl, Magisdesign.com