Tuinmeubellifestyle

 

Persoonlijk paradijs

Wanneer in Nederland de dagen weer langer worden en de kou weer plaatsmaakt voor een warme zonnestraal, ontstaat er in ons land een collectieve kriebel om zo veel en zo lang mogelijk buiten te zijn. Voor de geluksvogels die over een buitenplaatsje beschikken, is het ieder voorjaar weer even inventariseren of alle tuinbenodigdheden aanwezig zijn. Vooral in de grote stad er chronische tuinschaarste, en wordt er zeer creatief omgegaan met de beschikbare buitenruimte. Zo ontstaan er bijzonder mooie balkonnetjes en tuintjes, die veelal de persoonlijkheid van de eigenaar weergeven.

 

Zitten of loungen?

Een buitenruimte willen we het liefst zien als een oogstrelende plek. Een tuin of balkon dat zichtbaar als opslagruimte wordt gebruikt, is eigenlijk verspilling van een luxegoed. De meesten van ons willen het graag inrichten als plek om rust te vinden en om te genieten. De hamvraag die je je daarbij stelt is; hoe zet ik me neder? Oftewel; waar wordt de ruimte voor gebruikt? Ga je je balkon vooral gebruiken om op te ontbijten of juist te mediteren? Of zie je jezelf middagen lang borrelen bij een ondergaande zon? En dan de tuin; ga je er barbecueën of is het vooral een speelplek voor de kinderen? Of wordt het een combinatie van al het bovenstaande, om een zomer lang te genieten van frisse lucht? Op de 4 Seasons Outdoor store is inspiratie te vinden over hoe creatief om te gaan met jouw droomtuin, maak daar gebruik van.

 

Meubels als uitgangspunt

Met het beantwoorden van de vraag; ‘hoe maak ik gebruik van de buitenruimte’, maak je in principe al optimaal gebruik van die ruimte. Uiteindelijk is de frustratie van een kleine buitenruimte daarmee voor een groot gedeelte opgelost; je kan ervan maken wat je wilt, met de mogelijkheden die je hebt. De volgende stap is het inrichten van de ruimte. Een kort rondje webshoppen maakt al duidelijk dat er oneindige mogelijkheden zijn om een passend tuinmeubel te vinden. Van kleine houten ontbijtsetjes en andere zitjes speciaal voor smalle balkons, tot heerlijke uitgebreide loungesets voor in een tuin; je wilt eigenlijk nooit meer binnen zitten.

 

Maak het persoonlijk

Hoewel een grote tuin natuurlijk meer mogelijkheden biedt omdat je er wellicht een loungemeubel én een barset neer kan zetten, geeft een balkon de mogelijkheid tot het makkelijk verwerken van je eigen persoonlijkheid in de aankleding. Een barbecue past waarschijnlijk niet meer op je stadsbalkonnetje, maar urenlang lezen op een heerlijke loveseat; daar valt ook heel veel voor te zeggen. En wat de grote tuinen betreft; hoe geweldig is het als je meerder gedeeltes in de tuin kan inrichten als op zichzelf staand eilandje. Daar waar de zon schijnt, of juist waar er koele schaduw valt, staat een bankje of een ligstoel die je kan gebruiken voor jouw gewenste functie. En als je het zat bent, schuif je gewoon weer door naar het volgende plekje. Een feestje in de tuin wordt op de manier ook een belevenis; gasten kunnen zich naar behoeven verplaatsen en geeft een natuurlijk dynamische sfeer. Zo krijgt elke buitenruimte die onweerstaanbare aantrekkingskracht.

 

Laat je informeren

Spelen met de omvang van buitenruimtes is niet altijd makkelijk. Maar het scheelt veel gedoe als je je goed voorbereid door je te laten informeren. Tuinmeubelspecialisten hebben hier ruim ervaring mee, en zullen je met plezier vertellen over de mogelijkheden, ongeacht de grootte of budget van jouw beoogde wensen. Waarschijnlijk is jouw buitenruimte er een waar je nog seizoenen lang gebruik van zult maken, en haal je er het meeste uit wanneer je er wat tijd en aandacht aan besteed. Zo maak je van een gewone tuin of klein balkon, een persoonlijk paradijsje.