Tuinmeubels en matraskussens: de vier grootste tuintrends (2018-2019)

Veel mensen kijken uit naar de lente en zomer. Want wat is er meer ontspannen dan, met een lekker drankje, heerlijk in de tuin te zitten en je te laten bruinen door de stralen van de zon? De vraag stellen is hem beantwoorden. Vrijwel niets is namelijk relaxter dan genieten van de rust en de ruimte in jouw tuin

Omdat de tuin zo’n belangrijke plek is om tot rust te komen, is het noodzakelijk dat je je helemaal thuis voelt als je de achterdeur uitloopt. Zorg daarom dat jouw achtertuin een inspirerende plek is en een verlengstuk van je woonkamer. Dit kun je doen door aandacht te besteden aan gras, planten, bloemen en heggen. Maar minstens even belangrijk zijn comfortabele en sterke tuinmeubels en tuinkussens, zodat je heerlijk kunt ontspannen. 

De nieuwste trends qua tuinmeubels en tuinkussens 

Als je een trendy en eigentijdse tuin wilt, is het slim om de laatste trends op het gebied van tuinmeubilair, tuinkussens en accessoires goed in het oog te houden. Wat zijn momenteel de vier meest actuele trends voor het seizoen 2018-2019 op het gebied van tuinspullen? 

Trend 1: moderne, strak ontworpen tuinmeubels

Een van de grote trends in 2018 en 2019 is strak, rechthoekig tuinmeubilair. Tuinbanken, bijzettafels en tuinstoelen die rechte lijnen hebben en ondersteund worden door metalen poten of draagsystemen, zijn momenteel erg in trek. En dat is niet zo vreemd, omdat ze een ontspannen en luchtige uitstraling hebben. Precies: het gevoel dat je in jouw tuin wilt oproepen, want in de achtertuin kom je het liefste tot rust. De meubels voor in de tuin zijn niet alleen strak en degelijk, maar zorgen ook qua kleurstelling voor een relaxte atmosfeer. Populair zijn de natuurlijke kleuren lichtgroen en -bruin, net als de rustige kleuren grijs, gebroken wit en lichtblauw. Een echte trendkleur is denim drift. 

Trend 2: tuinmeubels met een industrieel ontwerp

Naast strak en rustgevend, is de praktisch ingerichte industriële tuin een hype. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van metalen en ijzeren materialen en stoere ontwerpen. Trendkleuren die jou industriële tuinstoelen, tafels en terras zowel een modern industriële als meer klassieke look geven zijn lichtgrijs, zwart, houtlook en donkergrijs. Dat zijn dit jaar dé kleuren als het gaat om industrieel ontwerp. 

Trend 3: matraskussens in zachte en strakke kleuren 

Tuinbankjes zijn helemaal hot deze lente en zomer, en ongetwijfeld ook in 2019. Want zonder modieuze en trendy matraskussens is de tuinbank natuurlijk niet af! Tegenwoordig zijn matraskussens voor buiten vooral gewild in zachte en strakke kleuren als lichtgrijs, grijs en denim blauw. Maar ook met chique beige en lichtroze matraskussens kom je dit seizoen modern en relaxed voor de dag! 

Trend 4: tuinmeubels en -kussens in landelijke en natuurlijke stijl 

Als één stijl nooit misstaat in een tuin, is het de altijd populaire landelijk-natuurlijke stijl. De landelijke stijl geldt dan ook als de onverslaanbare evergreen onder de tuinstijlen! Deze stijl creëer je door gebruik te maken van (licht)bruin houten tafeltjes, strakke (rieten) tuinstoelen en bijvoorbeeld mooie bloempoten en plantenbakken, ondersteund door een natuurlijk ogend kleed. Een natuurlijk design van de tuin kun je goed afmaken met lichte groene, grijze of lichtbruine matraskussens.