Van je huis een thuis maken met de ‘juiste’ stijl

Wanneer mensen gaan verhuizen of hun huidige woning willen veranderen, lopen ze vaak tegen het probleem aan welke stijl ze in hun interieur willen laten terug komen. Dit is begrijpelijk, want er is ontzettend veel keuze.

Modern, landelijk, romantisch, nostalgisch… wat past in jouw huis en nog belangrijker, bij jou?

Thuis
Misschien een cliché, maar voor je geluk en welzijn is het belangrijk dat je huis aanvoelt als ‘thuis’. Niet iedereen brengt in hun huis evenveel tijd door, maar voor iedereen is het belangrijk thuis te komen in een huis waarin ze zich fijn voelen. Een huis moet je de mogelijkheid bieden tot rust te komen. De wijze waarop je het interieur hebt ingericht, speelt hier een belangrijke rol in.

Smaak
De stijl die je voor het interieur kiest hangt grotendeels af van smaak. Voortbouwend op het stukje hierboven, voelt een huis sneller als thuis wanneer het ingericht is naar je eigen smaak. Kies dus iets wat hierbij aansluit, wat bij jou als persoon past. Alleen dan zal je hier voor langere tijd van kunnen genieten.

Onderzoek
Je hoeft niet persé direct in je hoofd te hebben wat je wilt. Het kan zelfs best zo zijn dat het eerste wat in je hoofd schiet, niet noodzakelijk datgene is wat daadwerkelijk bij je past. Ga daarom op onderzoek uit. Maak hierbij gebruik van het internet en de diverse woonmagazines. Hierin worden diverse stijlen toegelicht, waardoor je je goed kunt oriënteren en kunt uitvinden tot welke stijl jij je aangetrokken voelt.

De keuze
Uiteindelijk is het dan zover, je hebt de diverse stijlen bekeken en gaat een keuze maken. Of dit nou romantisch is of een modern en strak design, zorg ervoor dat het mooi op elkaar aansluit en voilá: je huis wordt je thuis!