Verhuizen, hoe pak je dat aan?

Een verhuizing, veel mensen zien er als een berg tegenop en liggen er al maanden van tevoren wakker van. Maar dat hoeft helemaal niet als je ervoor zorgt dat je alles goed van tevoren plant. Wil je een verhuisbedrijf inschakelen, maak hier dan zo vlug mogelijk een afspraak mee zodra je de verhuisdatum weet. Dan weet je in ieder geval zeker dat ze ruimte in de agenda hebben.

Ga opruimen
Een verhuizing is een ideaal moment om eens lekker te gaan opruimen. Al die spullen die je jarenlang niet hebt gebruikt ga je vast in je nieuwe huis ook niet gebruiken. Gooi ze weg, geef ze weg of breng ze naar een kringloopwinkel als ze nog te gebruiken zijn. Ze mee verhuizen kan, maar de kans is heel groot dat ze opnieuw ongebruikt op zolder of in een kast belanden.

Begin op tijd met inpakken
Als je gaat verhuizen is het belangrijk om op tijd te beginnen met het inpakken van verhuisdozen. Kleding die je niet draagt omdat het nu het seizoen niet is kan alvast in dozen. Ook andere spullen die je alleen op speciale momenten nodig hebt kun je vast inpakken, zoals de kerstspullen. Servies en bestek dat je niet meer zal gebruiken tot de verhuizing kan alvast in dozen. Boeken, CD’s en DVD’s kun je alvast gaan inpakken. Als je al ruim van tevoren begint dan hoef je in de laatste dagen voor de verhuizing alleen nog de zaken in te pakken die je tot op het laatste moment nodig hebt.

Zelf verhuizen? Plan het goed
Als je de verhuizing zelf doet, plan deze dan goed. Zorg dat een gehuurd bestelbusje groot genoeg is voor de grootste meubelstukken. Het zou heel vervelend zijn als de driezitsbank er net niet in past. Zet bij aankomst grote meubelstukken direct op hun plaats. Kasten, banken en tafels kun je direct neerzetten waar ze horen. Dat voorkomt nodeloos geschuif met spullen.

Plak etiketten op verhuisdozen
Voorzie alle dozen met inboedel van een sticker waarop duidelijk staat in welke ruimte ze horen. Zo voorkom je dat de keukenspullen in een slaapkamer boven staan en de dozen met boeken die in de studeerkamer moeten komen in de keuken. Als alle dozen al in de juiste ruimte staan kun je meteen beginnen met uitpakken en des te sneller is je nieuwe huis op orde.