Verlaat veilig je huis aankomende zomer met deze tips

Lekker op vakantie gaan betekent even de boel gewoon de boel kunnen laten. Mensen met kwaad in de zin zien dat natuurlijk ook. Hoe zorg je er dus voor dat je veilig op het vliegtuig kunt stappen zonder dat je bij thuiskomst een leeggeroofd huis zal aantreffen? Deze tips zijn in ieder geval alvast een goede hulp daarbij.

1. Houd er het oog op

De mate waarin camerabeelden tegenwoordig te bekijken zijn, is zoveel groter dan enkele jaren geleden. Wanneer je thuis een goed camerasysteem ophangt dan is het heel gemakkelijk mogelijk om hier overal op de wereld mee te werken. Via een app op je tablet of smartphone kan je namelijk heel gemakkelijk in de gaten houden wat er thuis gefilmd wordt.

2. Doe alsof er niets aan de hand is

Een punt waar het vaak op fout gaat, is de wijze waarop mensen hun huis achterlaten. Ze zetten het letterlijk in de vakantiestand, bijvoorbeeld door alles netjes op te ruimen. Dit valt natuurlijk op. Dat kan natuurlijk ook anders. Een paar vuile koffiekopjes op tafel en een opengeslagen boek op de bank doen bijvoorbeeld al wonderen.

3. Het licht

Als het dan toch over het bewoond laten lijken van je huis gaat, denk dan ook eens aan hoe je met licht omgaat. Een gewone tijdsschakelaar met licht dat op dezelfde momenten aan en uit gaat elke dag is niet meer voldoende. Wissel tussen verschillende lampen in de woning. Een app om dit te besturen werkt misschien nog wel het best van allemaal. Zo kan je immers op elk moment alles veranderen en het meer natuurlijk laten lijken.

4. Houd het rustig

Het is ook slim om het gewoon even rustig te houden. Je hoeft niet op sociale media aan te kondigen dat je op vakantie gaat. Je hoeft het ook niet op de sportclub te vertellen. Sterker nog, wanneer je dit niet doet, is de kans ook direct een stuk minder groot dat de verkeerde oren of ogen het opvangen. Waarmee je dus eigenlijk jezelf gewoon een groot plezier doet. Hoe minder je erover zegt, hoe beter het is.