Vier creatieve ideeën voor pallets in huis

pallet bedJe ziet het steeds vaker in allerlei interieurs: pallets! Het is niet alleen een goedkoop decoratiemiddel, maar creëert ook nog eens een stoere industriële look. Ben je een beetje handig en creatief? Met wat schroeven, een likje verf en wat schuurpapier kan je direct aan de slag. We delen hieronder vier leuke ideeën voor het gebruik van pallets in en rondom het huis.

#1 Loungebank voor tuin of balkon

Geen prijzige traditionele tuinset voor jou, maar een unieke zelfgemaakte! Pallets zijn ideaal voor gebruik buiten en doen dus ook prima dienst als loungebank in de tuin of op het balkon. Bereken eerst hoeveel pallets je ongeveer nodig hebt. Verf voor een frisse look de pallets wit en werk ze daarna af met buitenbeits. Houten pallets zitten niet heel erg lekker, plaats daarom nog een dun matras erbovenop. Wat kussens en een plaid als aankleding: en klaar is je tuinset!

#2 Je eigen verticale tuintje

Heb je een verticale wand of schutting vrij op je balkon of in de tuin? Een pallet is ook erg geschikt als plantenbak. Zet de pallet verticaal tegen een wand en plaats in de tussenstukken dan allerlei soorten planten. Zo maak je van een pallet je eigen verticale tuintje. Ideaal wanneer je een kleine tuin of balkon hebt, maar toch lekker veel groen wilt zien.

#3 DIY bed van pallets

Ook bedden van pallets zijn we steeds vaker terugkomen in huizen met een industriële look. Zo creëer je een unieke sfeer in je slaapkamer, zonder de hoge kosten van een bedframe. Een pallet bed maak je gemakkelijk zelf met behulp van wat accessoires. Denk aan een meetlint, zaag, schuurpapier, schroeven en een boormachine. Pallets zijn sterk en beschikken over ruimte ertussen, waardoor in feite een natuurlijke lattenbodem ontstaat. Matras, kussens en deken erop en je slaapt vervolgens heerlijk op je zelf gemaakte pallet bed.

#4 Pallet accessoires voor in huis

Pallets zijn erg divers inzetbaar, wat het een échte favoriet maakt onder mensen die graag creatief bezig zijn. Ook in huis zijn er verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan een handig hangend wijnrek in de keuken, een praktische opbergbak voor tijdschriften, een stoere salontafel of als opvallend tv-meubel.

Pallets kopen?

Zelf creatief met pallets aan de slag? Pallets kopen voor meubels is gemakkelijk, want deze bestel je in een paar kliks online. Je hoeft dus niet te gaan speuren op een industrieterrein, wanneer je op zoek bent naar pallets.