Vier voordelen van ledverlichting

De LED lamp verbruikt 10x minder stroom

Vergeleken met de gloeilamp en de halogeenlamp verbruikt de LED lamp 10x minder stroom. Niet alleen je bankrekening, maar ook het milieu zal je dankbaar zijn bij de aanschaf van LED lampen. Als je drie LED lampen koopt kan dit je al tot €240,- per jaar schelen. Door de efficiëntie van LED lampen wordt de CO2 uitstoot 85% minder dan bij andere soorten lampen. Ook komen er door de lamp geen giftige kwikdampen vrij. Zeer goed voor het milieu dus.

LED lamp wordt niet heet

LED lampen beschikken over een hogere efficiëntie dan andere soorten lampen. Dit betekent dat ze stroom efficiënter omzetten in licht. Hierdoor worden ze hooguit een beetje warm, maar zeker niet heet. Extreem veilig dus, zeker met kleine kinderen. Je zult nooit meer bang moeten zijn dat iemand zijn of haar handen brandt aan LED lampen.

De LED lamp heeft een hele lange levensduur

LED lampen gaan veel langer mee dan andere soorten lampen, waaronder gloeilampen. LED lampen hebben over het algemeen een levensduur van ongeveer 30.000 branduren. Dat betekent dat, zelfs als je de lamp elke dag acht uur aan hebt, de lamp meer dan tien jaar meegaat. Zelfs als de lamp al heel oud is en het bijna begeeft, dan geeft deze alsnog genoeg licht om goed in te zien. Ook zijn LED lampen dimbaar, mocht je het juist wel te fel vinden.

LED strips: stijlvol en praktisch

LED strips zijn tegenwoordig helemaal in. Deze vernieuwende vorm van verlichting creëert extra sfeer en elegantie in jouw tuin. De strips kun je plaatsen waar je wilt, bijvoorbeeld langs de randen van het terras, of juist tegen de schutting. Ze zijn eenvoudig en kunnen subtiele sfeerverlichting geven, maar ook fellere. Je kunt zelfs de kleur instellen, en bijvoorbeeld dat de strip van kleur blijft veranderen. Ook voor de strips geldt dat ze lang mee gaan en goed zijn voor het milieu.