Vloerkleden inspiratie

De bladeren vallen langzaam alweer van de bomen, de tempratuur daalt, de kachels gaan weer branden en de mensen trekken naar binnen. Hoe fijn is het als je dan de kamer binnenkomt en op een lekker zacht en warm vloerkleed stapt? Super fijn natuurlijk! Maar wat voor vloerkleed past in jouw woonkamer of zithoek? Ter inspiratie een paar mooie voorbeelden:

Vintage vloerkleden

Laatst kon je op lifestylewonen.nl al lezen hoe je vintage items kunt verwerken in jouw interieur. Hierin stond al dat vintage vloerkleden helemaal hot zijn! We zien ze steeds meer in onze interieurs verschijnen en door de oude en authentieke uitstraling kun je echt een heel gaaf effect creëren. Het zijn echte eye catchers en sfeermakers. In de markt van vintage vloerkleden heb je te maken met vintage look vloerkleden en échte vintage vloerkleden. Echte vintage vloerkleden zijn tussen de 30 en 80 jaar, met de hand gemaakt, uniek en afkomstig uit Oosterse landen. Vintage look vloerkleden zijn machinaal nagemaakt vloerkleden en worden ook wel replica’s genoemd. Ze zijn qua kwaliteit niet te vergelijken met echte vintage vloerkleden. Meer informatie? kijk dan eens hier.

Vintage vloerkleed1

Vintage vloerkleed2

 

 

 

 

 

 

 

 

 Patchwork vloerkleden

Patchwork vloerkleden zijn vloerkleden samengesteld uit verschillende delen en verschillende vloerkleden, zogeheten ‘patches’, vandaar ook de naam patchwork vloerkleed. Het gave aan patchwork kleden is de unieke uitstraling en de oneindige mogelijkheden qua combinaties. Het is zelfs mogelijk om een patchwork kleed op maat te laten maken!

Patchwork vloerkleed2

 Patchwork vloerkleed2

 

 

 

 

 Rozenkelims

Liever meer kleur in je interieur? Dan is een rozenkelim misschien wat voor jou! Deze kleden zijn herkenbaar aan de bloemenmotieven in het kleed. Vaak op een donkere achtergrond en met vele kleuren. Ook bij rozenkelims heb je te maken met échte rozenkelims die vaak afkomstig zijn uit Moldavië, Iran of Afghanistan en replica’s. Waarbij échte rozenkelims uniek zijn, met de hand gemaakt zijn en tussen de 30 en 80 jaar oud zijn. De replica’s zijn machinaal geweven, zijn niet uniek en vaak gemaakt van andere materialen.

Rozenkelims2

 

 

Berber vloerkleed

Ben je fan van wol en houd je van dikke vloerkleden die comfortabel en warm is onder je voeten? Dan is een berber vloerkleed perfect! Deze kleden hebben vaak een witte / ivoor kleurige achtergrond met een patroon. Berber vloerkleden zijn net als de hierboven genoemde kleden van 100% wol en hebben vaak een wat exclusieve uitstraling.

Berber vloerkleed2

 

 

 

 Extra inspiratie:

Heb je het perfecte vloerkleed gezien en wil je de rest van je interieur beter aan laten sluiten? Kijk dan ook eens naar kelim kussens. Hiermee kun je de perfecte overgang van bank of stoel naar het vloerkleed creëren.

Inspiratie wonen

Niet genoeg geïnspireerd?

Ben je nog niet genoeg geïnspireerd en wil je graag meer kleden zien die mogelijk in jouw interieur zouden passen? Een tip is dan om eens te kijken bij Rozenkelim.nl. Rozenkelim verkoopt originele , unieke en authentieke vloerkleden. Rozenkelim heeft zelfs een showroom waar je ruim 500 unieke vloerkleden kun bewonderen. Bekijk het aanbod online of neem een kijkje in de showroom in Hillegom!