Sloophout? Waarom beter niet?

Het is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt voor je nieuwe meubels: sloophout. Toch heeft sloophout verrassende mogelijkheden en kan het je meubels precies dat beetje extra geven waar je naar op zoek bent.

Hout!
Van oudsher wordt hout op allerlei manieren door mensen gebruikt. Het materiaal laat zich uitstekend vormen en bewerken, ideaal voor het bouwen van huizen of het vervaardigen van meubels en andere handige gebruiksvoorwerpen. Zelfs de restjes of takken en twijgen waar niets van te maken viel konden gebruikt worden als brandstof voor bereiden van voedsel, verwarming en verlichting. In de loop van de geschiedenis is er niet veel veranderd, want dit geldt nog steeds allemaal.

Een tweede gebruik
Het is natuurlijk jammer als je dit veelzijdige materiaal zomaar zou verkwisten. Hout dat al eens in de woningbouw is gebruikt, is nog prima op een andere manier toe te passen. Zo kun je er bijvoorbeeld heel goed bijzondere meubels van maken. Het grote voordeel van dit soort tweedehandshout, ook wel sloophout genoemd, is dat het goed is gedroogd en dus niet meer ‘werkt’. Het materiaal heeft zijn ideale hardheid gekregen en staat garant voor sterke en robuuste meubels. Het idee, dat dit sloophout al een eigen historie achter de rug heeft is een bijzonder krachtig en aansprekend gegeven.

Verwerking
Het sloophout kan uitstekend worden verwerkt tot prachtige meubels met een heel eigen en krachtige uitstraling. Sommigen vinden het prettig om de historie van het materiaal te kunnen aflezen, zodat verfresten uit een vorig leven nog te zien zijn. Anderen willen wel de kracht van het sloophout ervaren, maar het precies in de juiste, bij de persoon passende, kleuren. Alles is mogelijk! Op zoek naar een financieel argument? Aan sloophout zit meestal wel een prettiger prijskaartje!