Wat te doen bij een lekkage?

Een van de meest dingen aan een lekkage hebben is dat het op veel verschillende plaatsen in het huis kan voorkomen. Maar gebleken is dat het merendeel van de lekkages die in huis plaatsvinden ontstaan in de buurt van leidingen of afvoerpijpen. Als gevolg van een lekkage  ontstaat vaak nare waterschade, die vaak veel moeite kost om te repareren. Zo zijn vervelende gevolgen van waterschade rottende plekken in je houtwerk, schimmelplekken op je muur of vloer en een hoge vochtgraad in je huis. Het duurt namelijk zeker enkele maanden voordat je woning weer volledig vochtvrij is.

Vervang rottende plekken

Wanneer je waterschade als gevolg van een lekkage hebt vastgesteld in je huis is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de schade hersteld door de rottende plekken aan te pakken. het is namelijk zo dat als je er niet aan doet de rottende plekken zich verder gaan uitbreiden. Het vocht gaat namelijk steeds verder in het houtwerk trekken.

Pak de bron van lekkage aan

Je wilt natuurlijk voorkomen dat er meer in je huis wordt aangetast, daarom is het belangrijk dat je de bron van de lekkage ook aanpakt. Over het algemeen is een leidinglekkage vaak zelf te repareren, maar het is natuurlijk nooit onverstandig om hierbij de hulp van een expert in te schakelen. Experts beschikken namelijk over ruime ervaring en het juiste gereedschap om een lekkage aan te pakken. 

Kelder lekkage

Wat je vaak ziet bij een lekkage is dat de kelder hierbij ook is volgestroomd, het is hierom raadzaam om eerst de kelder leeg te pompen. Zorg er hierbij eerst voor dat de hoofdkraan in  je woning echt dichtgedraaid is om te voorkomen dat er nog meer water lekt. Bij het oplossen van een flinke lekkage zou je kunnen kiezen om gebruik te maken van een emmer om ervoor te zorgen dat de kelder geleidelijk leeg raakt. Maar het is veel makkelijker en verstandiger om een dompelpomp te kopen, wat het leegpompen van je kelder of een andere ruimte een stuk makkelijker maakt. Je kunt de dompelpomp namelijk gewoon in het water leggen, en de pomp zorgt ervoor dat het water uit de ruimte via een slang naar buiten wordt geleid.