Waterbed onderhouden: Eenvoudig & snel!

Wie ervan houdt om op een waterbed te slapen, weet dat dit bed wel een speciaal onderhoud nodig heeft om de levensduur ervan te verlengen. Je waterbed onderhouden kun je zelf op een zeer eenvoudige wijze doen.

Conditioner
Het is belangrijk om ieder half jaar een flesje conditioner bij het water in je bed te doen, om zo eventuele bacteriën te doden en de levensduur van het matras te verlengen. De conditioner neutraliseert namelijk het water en legt een beschermend laagje om de binnenkant van het matras. Deze conditioners verkopen ze bij diverse webshops zoals Waterbeddenmarkt.nl.

Vinylreiniger
Het matras aan de buitenkant reinig je met een vinylreiniger. Deze vloeistof spray je over het onopgemaakte matras en neem je af met een doekje. Daarnaast legt de vloeistof een beschermend laagje om de waterzak en houdt het matras zo flexibel en fris. Zo voorkom je scheurtjes en uitdroging door
transpiratie.

waterbed onderhouden

Aromatherapie vloeistoffen
Helemaal lekker zijn de aromatherapie vloeistoffen die je in het watermatras kunt gieten. Hoewel er levensduur verlengende stoffen in zijn opgenomen, werken deze vloeistoffen niet zoals een conditioner. Wel geven ze het bed een heerlijk rustgevende geur mee om op weg te dromen. Welterusten!

Fotocredits: Silvano Waterbedden