Voor welke salontafel ga jij?

Voor welke salontafel ga jij
Een salontafel is een sprekend object binnen je interieur. Je wilt er dan ook zeker van zijn dat je bij de aanschaf kiest voor het juiste model. Dit kan nog een hele uitdaging zijn, aangezien er een ruime keuze is. Hierdoor kan je soms overweldigd worden en je afvragen wat het beste in je woning zal passen. Een salontafel uitkiezen doe je dan ook zeker niet in een oogwenk, maar het is verstandig om hier geduldig de tijd voor te nemen en je te verdiepen in de mogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke opties die beschikbaar zijnen kun je rustig overwegen welke salontafel het beste in het design van je inrichting past.

Praktische overwegingen

Salontafels vind je in alle soorten en maten,het is handig om vooraf te bepalen hoe groot de salontafel voor je woning kan zijn. De omvang bepaalt voor een groot deel hoe de salontafel zal ogen, wanneer deze eenmaal in de woning is geplaatst. Je wilt immers niet dat alle ruimte  door de tafel wordt ingenomen en je eigenlijk geen kant meer op kunt. De salontafel zal worden afgestemd op de zithoek waar deze bij wordt geplaatst. Je doet er dus verstandig aan om eerst de ruimte op te meten en te bepalen welke omvang de salontafel kan hebben. Uiteraard is hier ook een persoonlijke smaak bij betrokken. De één wil graag een groter model salontafel, om er meer op te kunnen neerzetten. Een ander behoudt echter mogelijk liever meer been- en loopruimte, waardoor een kleiner model beter past bij de gebruikersbehoefte van de koper. Hier kun je vooraf al goed over nadenken.

De vormgeving

Vaak heb je wel al een idee hoe een salontafel eruit moet zien. Ook de vorm is hierin bepalend voor het uiteindelijke beeld en de uitstraling van de woonkamer. Kies je voor een recht model of wil je liever juist rondere vormen terugbrengen in de salontafel? Dit maakt soms een heel verschil tussen een strakke of juist een vrouwelijke vormgeving. Een salontafel kan ook zijn opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij er een ladekast onder het bovenblad hangt. Hierin kun je dan weer spullen kwijt, waardoor dit een handige keuze kan zijn. Ook kun je verschillende kleinere tafels bij elkaar zetten, waardoor er een speels effect ontstaat en je kunt spelen met de lay-out in de woonkamer. Je zit zo niet vast aan één enkele salontafel.

Het materiaal

Naast de omvang en vormgeving van de salontafel, is het belangrijk goed na te denken over het materiaal waaruit deze moet bestaan. De één houdt van strak en modern, waarbij metaal of hardere materialen perfect zullen staan. Een ander wil meer een rustieke uitstraling realiseren, hout bij uitstek geschikt voor is. Wil je meer een open lay-out behouden, dan kun je kiezen voor glazen salontafels, waarbij er nauwelijks contouren zijn.