Wonen in een zeecontainer

Misschien heb je het al eens gezien: de nieuwe studentenwoningen in Utrecht en Groningen. Deze ‘blokkendozen’ bestaan uit verschillende gekleurde kamers. Dit waren ooit zeecontainers die zijn omgebouwd tot woning om zo meer huisvesting te creëren voor studenten. Voor tijdelijk wonen vormt een zeecontainer de ideale ruimte.

Grote ruimte
Verbouwing, verhuizing, studentenwoning… een zeecontainer kan in allerlei gevallen dienst doen als tijdelijke woning. Je kunt  een zeecontainer kopen die al is omgebouwd tot woning, maar je kunt ze ook zelf ombouwen tot huis. Een zeecontainer biedt een grote oppervlakte met voldoende ruimte voor een slaap/woonkamer, keuken en eigen sanitair.

container woning

Verbouwen
zeecontainer woningHet verbouwen van een zeecontainer is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt alleen een grote container nodig, wat inzicht en natuurlijk een goed plan. Voor studentenwoningen worden vaak de kleine wanden gebruikt om ramen en deuren in aan te brengen, maar je kunt natuurlijk ook de lange kant openen voor een groot raam van boven naar beneden of een schuifpui.

Water & licht
Natuurlijk heb je ook water nodig voor het sanitair en elektriciteit. Wanneer je een zeecontainer ombouwt tot tijdelijke woning op een bouwterrein of voor de camping (als stacaravan) is het handig om een adviesgesprek aan te gaan met het waterleidingbedrijf en de elektriciteitsmaatschappij om te zorgen dat je de benodigde aansluitingen krijgt. Met bijvoorbeeld Sanibroyeur kun je sanitair aanleggen. En met behulp van een elektriciteitskastje kun je de container van stroom voorzien.

Wonen in een zeecontainerGoed geïsoleerd
Zeecontainers zijn gemaakt van sterk materiaal. Ze zijn heel weerbestendig en goed geïsoleerd. Met een elektrisch kacheltje kun je de ruimte van extra warmte voorzien als het nodig is. In ieder geval ben je verzekerd van een zeer stevig huis waar je veel plezier van kan hebben.

 

Fotocredits: Nsmbl

Wat vind jij van wonen in een zeecontainer?