Zo combineer je trendy vloerkleden met vloerverwarming

Vloerkleden geven je huis extra sfeer en warmte. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een “harde” vloerbedekking voor een vertrek, zoals plavuizen, hout, een gietvloer of ander materiaal. Deze vloeren zijn ook prima te combineren met vloerverwarming. Maar dit kan soms wel wat kil aandoen. Dit kun je eenvoudig oplossen door in een kamer vloerkleden neer te leggen. Omdat vloerkleden in veel uitvoeringen verkrijgbaar zijn, kun je ze met vrijwel iedere woonstijl combineren. Veel woonkleden zijn prima te combineren met een vloer waaronder vloerverwarming is aangebracht. Als je twijfelt is het verstandig om hierover advies in te winnen bij een deskundige op het gebied van vloerverwarming.

Kan ik een vloerkleed neerleggen als ik vloerverwarming heb?

Vloerverwarming kan over het algemeen prima worden gecombineerd met de trend dat steeds meer mensen kiezen voor een mooi vloerkleed in de woonkamer. Een vloerkleed zal de warmte die de vloerverwarming afgeeft goed geleiden en niet blokkeren. Wel is het verstandig om bij de aankoop van een vloerkleed te informeren of het kleed van je keuze goed te combineren is met vloerverwarming. De verkoper kan je daar over het algemeen goed over informeren. Soms moet worden gekozen voor een andere onderlaag om het kleed in een kamer te gebruiken die door middel van vloerverwarming wordt verwarmd.

Een vloerkleed is gemakkelijk schoon te houden

De belangrijkste reden waarom steeds minder mensen kiezen voor vloerbedekking is dat het lastig is om schoon te houden. Zeker als je huisdieren of jonge kinderen hebt er en af en toe een ongelukje gebeurt. Maar een vloer van ander materiaal vinden veel mensen vaak wat koud aandoen. Dan is een kleed een prima oplossing. Dit is over het algemeen gemakkelijk schoon te maken als er toch een keer wat misgaat. En je hebt het voordeel dat een kleed extra warmte geeft en geluidsabsorberend werkt. Je kunt een vloerkleed prima afstemmen op je inrichting. Je kunt een kleed kiezen in de kleuren van je meubels, of juist in een afwijkende kleur voor het nodige contrast. Ook in de slaapkamer of zitkamer doet een mooi warm kleed het altijd heel goed.