Zo creëer je meer praktisch comfort in huis

Bij comfort in huis denk je al snel aan een lekkere bank, fijne stoelen en een goed bed. Natuurlijk is dat ook erg belangrijk, maar een ander soort comfort mag ook niet vergeten worden, namelijk praktisch comfort. Dat zijn de kleine dingen in huis die ervoor zorgen dat het er prettig wonen is. Wij geven je graag een aantal tips hoe je het praktisch comfort in huis kunt verhogen.

Houd vervelende insecten buiten de deur

Niets is zo vervelend als een zoemende mug om je oren, die je ook nog eens achterlaat met jeukende bultjes. Of een dikke vlieg die op al je eten gaat zitten… Dat wekt nogal wat frustratie op en dat heb je natuurlijk liever niet in je huis. Je kunt je praktisch comfort in huis verhogen door bijvoorbeeld je ramen en deuren te voorzien van horren. Deze kun je vaak geheel op maat laten maken, dus ook als je ramen of deuren afwijkende maten hebben, is het mogelijk om je woning te voorzien van horren. Ze zijn er in veel verschillende soorten. Heb je gewoon een enkele deur naar buiten, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een plissé hordeur die je makkelijk open en dicht kan schuiven. Maar ook wanneer je van die prachtige openslaande deuren naar je achtertuin hebt, kun je hier horren voor laten plaatsen. Kies dan voor een dubbele plissé hordeur. Deze heeft een sluiting in het midden en zorgt ervoor dat jij je deuren lekker open kan laten staan, zonder dat er vervelende beestjes naar binnen komen.

Zorg voor stopcontacten op handige plaatsen

Wil jij graag je telefoon op kunnen laden terwijl je in bed ligt of op de bank zit, en deze ook nog kunnen gebruiken? Wil je eens in de zoveel tijd je interieur omgooien en bijvoorbeeld je televisie aan de andere kant van de kamer zetten? Dan moet je er wel rekening mee houden dat de stopcontacten op de juiste plekken zitten, zodat ze handig zijn in het gebruik. Niemand heeft wat aan een stopcontact midden op een lege muur! Het is ook goed om hierop te letten wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning.

Let goed op de looproute in huis

De ruimte in huis is heel belangrijk. Mensen hebben vaak de neiging om elke muur en elk hoekje vol te zetten. Meer ruimte in huis kan ook juist rust geven, waardoor je nog meer van je huis kan genieten. Het kan leuk zijn om verschillende soorten decoratie in huis te hebben staan, bijvoorbeeld een hele mooie kast. Maar als deze eigenlijk niet goed past, of in een looproute komt te staan, kan dit heel vervelend zijn. Net als een plankje dat net wat te laag hangt, waardoor je er telkens je hoofd aan stoot. Over plankjes gesproken; een plankje aan de muur bij de hoek van de bank kan ideaal zijn om bijvoorbeeld je glas op te zetten, zodat je niet telkens omhoog hoeft om je drinken te pakken wanneer je op de bank zit! Allemaal dingen die handig en praktisch zijn en daardoor het comfort in huis verhogen.