Zo maak je van jouw eetruimte een feestje – 5 tips

De maaltijd is een gezamenlijk gezinsmoment in veel huishoudens. Iedereen komt thuis na een dag op het werk of op school. Je vertelt aan tafel hoe je dag was en wat je hebt meegemaakt. Een moment met het gezin. Maar de maaltijd is ook een moment om samen te beleven met vrienden die je hebt uitgenodigd. Kortom, alle reden om van je eetruimte iets gezelligs te maken. Lees deze tips om inspiratie op te doen

1. Zorg voor comfort
De ruimte waar je eet, of het nu om een aparte kamer gaat of om een deel van de woonkamer, moet gemakkelijk toegankelijk zijn. Zorg dat iedereen ruim kan zitten en dat degene die het eten opdient gemakkelijk van en aan tafel kan om schalen neer te zetten en af te ruimen.

2. Kies een ruime eettafel
Wanneer je een nieuwe eettafel gaat kopen, kies er dan eentje die genoeg ruimte biedt. Niets is zo ergerlijk dan een overvolle eettafel waar je je nauwelijks durft te bewegen uit angst iets om te stoten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de tafels van Tabledusud. Dit zijn prachtige tafels, gemaakt van puur natuurlijke materialen die passen in ieder interieur.

3. Denk na over de verlichting
Je kunt boven de eettafel het beste verlichting aanbrengen die in sterkte verstelbaar is. Heb je een gezellig etentje dan kan het licht gedimd worden zodat de sfeer gemoedelijk is. Maar wil je aan de tafel handwerken, lezen of werken, dan heb je meer licht nodig. Door verlichting te kiezen die je kunt bijstellen kun je de eettafel voor verschillende doelen gebruiken.

4. Kies comfortabele stoelen
Ben je toe aan nieuwe eetkamerstoelen dan is dit het moment om daar even wat langer over na te denken. Natuurlijk wil je stoelen die er mooi uitzien en die passen in het interieur van je eet- of woonkamer. Maar denk ook even na over het zitcomfort. Wanneer je een paar uur aan tafel zit voor een gezellig etentje dan wil je immers niet met enorme rugpijn opstaan. Let ook op de hoogte, is die goed ten opzichte van de tafel?

5. Kleed de ruimte aan met mooie accessoires
Wanneer je de eetruimte in je woning echt gezellig en sfeervol wilt maken dan kies je voor mooie accessoires. Een mooi tafelkleed, mooi servies op de tafel. Maar ook de omgeving kun je mooi aankleden met kunst of met zelf genomen foto’s die je op hout laat afdrukken. Zo creëer je een ontspannen sfeer en wordt iedere maaltijd in jouw huis een belevenis.

Bekijk ook onze tips voor het kiezen van een nieuwe keuken.