5 handige tips voor gezonde lucht in huis!

Goede gezondheid is van zeer veel zaken afhankelijk. Eén van de zaken die een essentiële rol speelt is de kwaliteit van de lucht in huis. Dat betekent dus ook dat er voldoende aandacht aan besteed moet worden. Deze vijf tips kunnen daar een goede hulp bij zijn. Zo is het altijd fris in de woning.

1 De aanvoer
Zorgen voor gezonde lucht begint met het aanvoeren ervan. Simpel gezegd moet je dus als allereerste ervoor zorgen dat je een goed ventilatierooster in huis hebt. Zo kan de stroom van verse lucht op gang gebracht worden. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden op dit vlak en het kan per huis verschillen wat de juiste optie is.

2 Nooit te veel
Een groot voordeel van ventileren is dat het één van die zaken in het leven is waar je letterlijk nooit te veel aan kunt doen. Daarom is het dus altijd aan te raden om het niet alleen bij een goed rooster te laten. Ook een raam openzetten kan bijvoorbeeld een goede zaak zijn. Zo zorg je voor net iets meer stroming van gezonde lucht.
3 Houd het fris
Naast het aanvoeren van frisse lucht, is het zaak om de lucht ook in huis fris te houden. Probeer bijvoorbeeld niet in huis te roken, maar doe dit in de tuin of op het balkon. Als je al voorkomt dat de lucht beschadigd wordt door schadelijke stof, dan ben je al een heel eind op de gezonde weg. Dit geldt ook voor andere stoffen.

4 Onderhoud plegen
Wanneer je een goed ventilatiesysteem in huis hebt, dan is dat een goede eerste stap. Daarna begint het echter pas echt. Dan wordt het namelijk zaak om al deze onderdelen van het systeem in goede zaak te houden. Dit betekent bijvoorbeeld dat je met regelmaat, het liefst om de twee jaar, onderhoud laat plegen.

5 Houd het droog
Ook vocht kan een probleem voor de kwaliteit van de lucht vormen. Probeer de lucht dus vooral ook droog te houden. Douche met een raam open om de dampen naar buiten te laten trekken. Droog de was bij voorkeur buiten en kook met deksels. Zo ben je al snel een eind op de goede weg.