5 Tips om te zorgen voor een leuke tuin uitstraling

De zomer is in aantocht, dus de hoogste tijd om wat aandacht te schenken aan de tuin. Tijdens warme dagen zit je vast en zeker meer buiten dan binnen, dus dan is het absoluut de moeite waard om te zorgen voor een leuke tuin uitstraling.

1.Tuinmeubelen

Heel belangrijk voor een leuke uitstraling is het soort tuinmeubelen dat je aanschaft. Ben je nog op zoek naar nieuw tuinmeubilair, kies dan voor een heerlijk loungeset. Het voordeel hiervan is dat je direct een gezellige en knusse sfeer in je tuin creëert. Heb je nog prima tuinmeubelen en was je nog niet van plan op zoek te gaan naar iets nieuws? Je wilt toch meer uitstraling door middel van de tuinmeubels? Kijk dan of je ze in een andere kleur kunt verven of lakken. Veel eenvoudiger is de aanschaf van een aantal kleurrijke en fijne kussens. Je zult zien dat dat gigantisch veel met de uitstraling van je tuin doet.

2.Planten en bloemen

Het is bewezen dat de kleur groen ontspannend werkt. Zorg daarom voor veel groen in je tuin. Uiteraard wil je in de zomer ook genieten van geur en kleur. Als je op zoek gaat naar planten en bloemen voor in je tuin, kies dan een of meerdere kleuren die je het meest aanspreken. Neem dan tuinplanten in die kleuren om een rommelige aanblik in je tuin te voorkomen.

3.Tuinverlichting

Tuinverlichting is erg belangrijk voor de sfeer in je tuin. Momenteel is LED-verlichting razend populair. Je kunt deze duurzame verlichting aanbrengen onder struiken, bomen of aan het plafond van je veranda. Naast sfeer is verlichting ook prettig wanneer je ’s avonds als het gaat schemeren nog wat wilt lezen in de tuin. Een aanrader is ook om je tuin te verrijken met een vuurkorf of een tuinhaard.

4.Vlondertegels voor een luxe tuinuitstraling

Kies je voor vlondertegels op je terras, dan krijgt je tuin direct een vrij luxe uitstraling. Je kunt hierbij kiezen uit houten of composiet terrastegels. Hout is erg mooi, maar je bent dan wel iets meer tijd kwijt aan het onderhoud. Ook composiet vlondertegels kunnen zeker een verrijking van je tuin betekenen. Het is maar net wat het beste past bij jouw stijl.

5.Een vijver in de tuin

Wil je eens iets heel anders, kies dan voor een vijver in je tuin. Je kunt ook zorgen voor kabbelend water en helemaal ontspannen door dit rustgevende geluid. Leuk is ook dat je op deze manier vaak veel vogels in je tuin krijgt.

Kijk je ook al helemaal uit naar de lange en warme zomerdagen? Dat wordt vast en zeker op en top genieten in jullie geweldige tuin!