De behangtrends voor 2017

Niets is zo prettig als een sfeervol interieur. Het aanbrengen van nieuw behang kan zorgen voor een ware sfeermetamorfose. De laatste jaren was de ‘’kleur’’ wit helemaal in. Gelukkig wordt het in 2017 opnieuw tijd voor meer kleur in ons huis. Ook marmer en koper zullen een plaats op de achtergrond innemen. Met behang kunnen we gemakkelijk warme tinten aanbrengen. De volgende kleuren en patronen worden helemaal hot.

Denim drift
De kleur demin drift heeft een zachte, blauwgrijze tint. De kleur is verkozen tot kleur van het jaar 2017 en gaat veel terugkomen in meubels, accessoires, verf en behang. De kleur heeft de eer te danken aan zijn veelzijdigheid en tijdloze uitstraling.

Natuurpatronen
Ook natuurelementen zullen veel aanwezig zijn in het behang en interieur. In de behangwereld komt vooral behang met een houtstructuur continue terug. Dit behang beschikt opnieuw over een warme tint en bied daarbij een welkome afwisseling binnen het totaalbeeld van uw interieur. Naast hout zien we bladeren en bladerskeletten terugkomen in tapijt, behang en meubels.

Jaren 50
Elk jaar opnieuw zien we kleuren en patronen uit de retro-tijd terugkeren in het behang. De voorspelling voor 2017 is het terugkeren van jaren vijftig accenten. Deze accenten zijn onder andere te herkennen als bloemen, cirkels en andere ouderwetse patronen.  Betreffend behang zal niet in elke woning goed tot zijn recht komen. Tevens blijft het riskant voor dit behang te kiezen omdat het behang vaak voor langer dan enkele jaren wordt aangebracht.

Gezichtsbedrog
Veel behangsoorten gaan zorgen voor een bepaalde vorm van gezichtsbedrog. Zo geeft bepaald behang de indruk dat uw muur is verweerd of gepolijst. Een standaard gipswand wordt zodoende in een handomdraai veranderd tot een muur met bijzondere structuur. De verschillende behangsoorten doen zich zelfs voor als ruig beton of berkenbast! Voor mensen met een industrieel interieur is het behang helemaal geschikt!