Een sfeervolle tuin

Als je een tuin aan het huis hebt is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Want een goede tuin maakt altijd een goede indruk op het huis en de bewoners. Hieronder volgen een paar tips om er voor te zorgen dat jouw tuin mooi én sfeervol is.

Kies de juiste tuintegels

Tuintegels heb je in alle soorten en kleuren.Voor een sfeervolle tuin is het belangrijk de juiste kleur tuintegels te kiezen die ook passen bij de rest van de inrichting van de tuin. Een grijze kleur geeft sneller een koud en kil effect, rood- of bruinkleurige tegels of een mengeling van tinten zorgt al sneller voor een sfeervolle eenheid in de tuin.

Verwerk hout in je tuin
Hout zorgt ook voor sfeer in de tuin. Denk aan een houten schutting, een houten tuinset en losse elementen van hout in de tuin. Maar hout kan verweren, dus het is belangrijk om de juiste soorten hout te gebruiken. Hardhouten planken kunnen over het algemeen goed gebruikt worden in de tuin en zorg ervoor dat het hout in ieder geval goed geïmpregneerd is.

Werk met veel planten en bloemen

Wat is er nu mooier en sfeervoller dan een afgewerkte tuin die vol staan met bloemen en planten. Je kunt deze in de grond planten, maar je kunt ook een aantal mooie plantenbakken neerzetten om de tuin nog meer aan te kleden. Bekijk goed hoeveel water de planten nodig hebben, anders heb je er natuurlijk nog niet zo lang plezier van.

Geniet deze zomer van je sfeervolle tuin!