Simpele tips voor een landelijke stijl

Bij een landelijke stijl denken we aan een boerderij en bij een boerderij denken we aan… hout! Hout is dé manier om een landelijke stijl te creëren. Met hout zijn er diverse toepassingsmogelijkheden, of je nou aan de binnenkant of aan de buitenkant van je huis een landelijke stijl wilt creëren.

Wanneer je een landelijke stijl wilt creëren, heb je eigenlijk tal van mogelijkheden. Je hoeft je daarom niet aan allerlei eisen te houden. Zolang je je aan enkele basisprincipes houdt, kun je je fantasie de vrije loop laten gaan.

Het interieur
De hiervoor genoemde basisprincipes komen eigenlijk terug op één ding: gebruik hout. Zowel op de vloer als wat betreft de accessoires zorg je met hout ervoor dat je een landelijke stijl creëert. Laat je inspireren door de vele voorbeelden die (online) woonmagazines je bieden en kom zo tot een eigen indeling. Wat de landelijke stijl kenmerkt, is dat het allemaal niet zo strak en netjes hoeft als bij een moderne inrichting. Daardoor kan het eigenlijk ook minder gauw fout gaan. En bedenk, zorg ervoor dat jij je er lekker in voelt en je interieur is af.

Wat ook duidelijk naar voren komt in de landelijke stijl, zijn warme, felle kleuren. Uiteraard kan je ervoor kiezen om natureltinten te gebruiken, maar juist warmere kleuren als rood en oranje zie je veel terug in een interieur met een landelijke stijl. Deze kleuren kan je laten terugkomen in bijvoorbeeld de kussentjes of in een mooi kleed en fraaie sierkaarsen. Ook de muren mogen best wat bont zijn.

Het exterieur
Wanneer je ook aan de buitenkant je huis een landelijke look wilt geven, kan je bijvoorbeeld met luiken gaan werken. Deze zijn immers op vrijwel iedere boerderij terug te vinden en zijn aldus kenmerkend voor de buitenkant van een huis in een landelijke stijl.