Dit zijn de leukste vloertrends van 2018

Vloertrends maken een vloer uniek en sprekend. Je kunt hierin veel verschillende wegen betreden en bekijken wat het beste bij jouw kamers past. Je kunt de vloeren aankleden met tapijten, kleden, kussens of vloerkleden, de één nog unieker en sprankelender dan de ander. Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden om je vloer op te vrolijken en speciaal te maken. We zullen de leukste vloertrends van 2018 eens onder ogen nemen.

Vloerkleden

Vloerkleden geven een unieke en speelse uitstraling aan een wooninterieur. Ook kun je hiermee heel gemakkelijk verschillende delen in de ruimte onderscheiden, waardoor er knusse hoekjes of stijlvolle dinerruimtes ontstaan. De mogelijkheden zijn oneindig en het hangt helemaal van je persoonlijke voorkeuren af wat voor vloerkleden je wilt gaan plaatsen. Kies een rond vloerkleed en geef een meer vrouwelijke sfeer aan je woonruimte. Je kunt deze zowel onder een ronde tafel als onder een vierkant model leggen. Eigenlijk zijn deze overal wel te plaatsen, in een woonkamer, een werkruimte of een kinderkamer. Ze zijn vaak in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en ogen sfeervol en warm. Je kunt kiezen voor een ruwe variant of voor een zachte, wollen uitvoering. Eén met meerdere kleurtjes of een egaal geheel. Net wat bij je interieur past. Het zal de blikvanger van de kamer worden.

Mixen van materialen

Het mixen van materialen is een duidelijk signalement van de hedendaagse trends op vloergebied. Verschillende stijlen en materialen voor vloeren lopen steeds vaker in elkaar over en vinden hun weg zelfs omhoog langs de muren. Het is belangrijk hierop te vertrouwen op de uitstekende duurzaamheid en kwaliteit van de verschillende materialen en je hoeft niet langer te twijfelen over de combinaties die erin mogelijk zijn.

Natuurmaterialen

Een duidelijke trend dit jaar is het gebruik van natuurmaterialen, als hout en steen. Ook hierin kun je vertrouwen op de natuurgetrouwe motieven die in vloeren als vinyl zijn terug te vinden. Hout, natuursteen en marmer zijn niet meer van echt te onderscheiden. Het moet lijken alsof je vloer werkelijk uit hout bestaat. Plaats hier vloerkleden op van wol of sisal en je creëert een waarlijk natuurlijke sfeer in je woonkamer. Ook zijn er vloerkleden van kokos of zeegras, waarmee je nog meer de natuur in huis haalt en kunt variëren met structuren, kleuren en texturen.

Blokpatronen of ribbelstructuren

Je zult in hedendaagse trends ook veel meer blokpatronen zien, gecombineerd met aparte ribbelstructuren. Je kunt kiezen uit selecties opgebouwd uit stroken of tegels om het gewenste resultaat te behalen. Ook deze kunnen de uitstraling bieden van echte materialen als hout of steen, terwijl je heel gemakkelijk de vloer bekleedt met een vinylvloer. Een dergelijke vloer kan overal gelegd worden, omdat het bestand is tegen vloerverwarming en elementen als water, vetten en mogelijk andere vloeistoffen. Dergelijke structuren zijn dus eveneens in een keuken goed te plaatsen.